To je to što me zanima!

Zubčić uzeo srebrnu medalju na SP-u u paralelnom veleslalomu!

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić izbacivao je redom Luitza, Radamusa i Meillarda na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo te došao do finala, a u borbi za zlato bolji je bio Francuz Favre
Vidi originalni članak

Nakon osam godina i srebra Ivice Kostelića iz kombinacije na SP-u u Schladmingu, Hrvatska ima novog osvajača medalje na Svjetskom prvenstvu! Naš najbolji skijaš Filip Zubčić doskijao je do srebrne medalje na paralelnom veleslalomu u Cortini d'Ampezzo, a bolji je od njega bio Francuz Mathieu Favre.

Odlično je Zubo krenuo u finalnu vožnju i koristio prednost brže crvene staze, ali na otprilike pola puta je pogriješio i ispustio svu prednost te je Favre imao 23 stotinke prednosti i bržu stazu u drugoj finalnoj vožnji. Iskoristio je to francuski skijaš i sigurno stigao do zlata, a naš se skijaš okitio srebrom. 

Prva je ovo medalja nakon osam godina na SP-u za hrvatsko skijanje te deseta ukupno. Brončani je bio Švicarac Loic Meillard kojeg je Zubčić pobijedio u polufinalu. Na svakoj je utrci do finala Zubčić startao na sporijoj plavoj stazi pa je stizao zaostatak na crvenoj, a u finalu se to promijenilo.

PUTEM KOSTELIĆA Čekali smo tu medalju osam godina. Zubo ušao u povijest

Redom je pobjeđivao Nijemca Stefana Luitza u osmini finala, zatim u četvrtfinalu Amerikanca Rivera Radamusa, a u polufinalu je Filip za dvije stotinke bio bolji od Loica Meillarda. Osim Zubčića, u kvalifikacijama je nastupao i naš Istok Rodeš, ali nije se uspio plasirati u osminu finala. 

Srebro je tu, a prilika za osvajanje novog odličja je već u petak, 19. veljače, kad je na rasporedu veleslalomska utrka.

 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • 16.02.2021.

    E jake discipline majko mila, paralelni sta?!?!

  • LC 16.02.2021.

    Bravooo!!!!

  • Tony_Montana 16.02.2021.

    Koga ovo zanima i zašto? Dajte mi objasnite molim vas kako to da vas ovo zanima a ne zanima vas recimo činjenica da u Zagrebu plaćamo drugu najskuplju vodu u Europi po kubiku??? Dijelom i zbog akorojevićke "Snježne kraljice" na koju se doslovno bacaju milijuni?? Kako to da vas baš zanima srrbtna medalja u skijanju???

Komentiraj...
Vidi sve komentare