Obavijesti

Sport

Komentari 56

Zubčić uzeo srebrnu medalju na SP-u u paralelnom veleslalomu!

Zubčić uzeo srebrnu medalju na SP-u u paralelnom veleslalomu!

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić izbacivao je redom Luitza, Radamusa i Meillarda na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo te došao do finala, a u borbi za zlato bolji je bio Francuz Favre

Nakon osam godina i srebra Ivice Kostelića iz kombinacije na SP-u u Schladmingu, Hrvatska ima novog osvajača medalje na Svjetskom prvenstvu! Naš najbolji skijaš Filip Zubčić doskijao je do srebrne medalje na paralelnom veleslalomu u Cortini d'Ampezzo, a bolji je od njega bio Francuz Mathieu Favre.

Odlično je Zubo krenuo u finalnu vožnju i koristio prednost brže crvene staze, ali na otprilike pola puta je pogriješio i ispustio svu prednost te je Favre imao 23 stotinke prednosti i bržu stazu u drugoj finalnoj vožnji. Iskoristio je to francuski skijaš i sigurno stigao do zlata, a naš se skijaš okitio srebrom. 

FIS Alpine World Ski Championships

Prva je ovo medalja nakon osam godina na SP-u za hrvatsko skijanje te deseta ukupno. Brončani je bio Švicarac Loic Meillard kojeg je Zubčić pobijedio u polufinalu. Na svakoj je utrci do finala Zubčić startao na sporijoj plavoj stazi pa je stizao zaostatak na crvenoj, a u finalu se to promijenilo.

Čekali smo tu medalju osam godina. Zubo ušao u povijest
Čekali smo tu medalju osam godina. Zubo ušao u povijest

Redom je pobjeđivao Nijemca Stefana Luitza u osmini finala, zatim u četvrtfinalu Amerikanca Rivera Radamusa, a u polufinalu je Filip za dvije stotinke bio bolji od Loica Meillarda. Osim Zubčića, u kvalifikacijama je nastupao i naš Istok Rodeš, ali nije se uspio plasirati u osminu finala. 

FIS Alpine World Ski Championships

Srebro je tu, a prilika za osvajanje novog odličja je već u petak, 19. veljače, kad je na rasporedu veleslalomska utrka.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju, paralelni veleslalom 14.00 , Cortina d'Ampezzo
Sortiranje događaja
ZUBČIĆ SREBRNI!

Za zlato ćemo morati još malo pričekati (možda do petka i utrke veleslaloma), ali Filip Zubčić je osvojio srebrnu medalju u paralelnom veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u skijanju u talijanskoj Cortini d'Ampezzo!

Bolji je i u drugoj vožnji bio Francuz Favre i sigurno završio vožnju na crvenoj stazi. Broncu je uzeo Švicarac Loic Meillard.

DRUGA VOŽNJA

Sve je spremno, uskoro ćemo saznati tko će postati svjetski prvak u paralelnom veleslalomu. Idemo, Zubo!

ZUBO LOVI ZAOSTATAK

Iako smo spomenuli da će u prvoj vožni vjerojatno Zubčić napraviti prednost na bržoj, crvenoj stazi, hrvatski je skijaš napravio grešku i izgubio svu prednost koju je stvorio pa nakon prve vožnje Favre ima 23 stotinke prednosti i bržu stazu u drugoj vožnji. 

No, sve je moguće, čekamo drugu vožnju. Sretno, Filipe!

ZUBČIĆ IMA MEDALJU!

Hrvatska nakon osam godina ima odličje na skijaškom SP-u! Odlično je Zubčić stigao zaostatak u drugoj vožnji paralelnog veleslaloma i za dvije stotinke bio bolji od Švicarca Meillarda te ušao u finale!

Tamo će se za zlato boriti sa Francuzom Favreom, a ovaj put kreće s brže, crvene staze, te će vjerojatno u drugoj vožnji braniti prednost.

KREĆE DRUGA VOŽNJA

Zubo lovi maksimalni zaostatak na bržoj, crvenoj stazi. Sretno, Filipe!

Komentari 56