Sport

Komentari 56

Zubčić uzeo srebrnu medalju na SP-u u paralelnom veleslalomu!

Zubčić uzeo srebrnu medalju na SP-u u paralelnom veleslalomu!

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić izbacivao je redom Luitza, Radamusa i Meillarda na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo te došao do finala, a u borbi za zlato bolji je bio Francuz Favre

Nakon osam godina i srebra Ivice Kostelića iz kombinacije na SP-u u Schladmingu, Hrvatska ima novog osvajača medalje na Svjetskom prvenstvu! Naš najbolji skijaš Filip Zubčić doskijao je do srebrne medalje na paralelnom veleslalomu u Cortini d'Ampezzo, a bolji je od njega bio Francuz Mathieu Favre.

Odlično je Zubo krenuo u finalnu vožnju i koristio prednost brže crvene staze, ali na otprilike pola puta je pogriješio i ispustio svu prednost te je Favre imao 23 stotinke prednosti i bržu stazu u drugoj finalnoj vožnji. Iskoristio je to francuski skijaš i sigurno stigao do zlata, a naš se skijaš okitio srebrom. 

Prva je ovo medalja nakon osam godina na SP-u za hrvatsko skijanje te deseta ukupno. Brončani je bio Švicarac Loic Meillard kojeg je Zubčić pobijedio u polufinalu. Na svakoj je utrci do finala Zubčić startao na sporijoj plavoj stazi pa je stizao zaostatak na crvenoj, a u finalu se to promijenilo.

Redom je pobjeđivao Nijemca Stefana Luitza u osmini finala, zatim u četvrtfinalu Amerikanca Rivera Radamusa, a u polufinalu je Filip za dvije stotinke bio bolji od Loica Meillarda. Osim Zubčića, u kvalifikacijama je nastupao i naš Istok Rodeš, ali nije se uspio plasirati u osminu finala. 

Srebro je tu, a prilika za osvajanje novog odličja je već u petak, 19. veljače, kad je na rasporedu veleslalomska utrka.