To je to što me zanima!

Zvono zvonilo 96 puta: 'Duh žrtava gori u našim srcima...'

Najveća motivacija mi je kad pred svaku utakmicu dođem vidjeti Hillsboroughov memorijal, rekao je trener Liverpoola Rodgers na komemoraciji za 25. obljetnicu
Vidi originalni članak

Jecaji i suze okupale su danas poslijepodne Anfield na kojem se održala komemoracija povodom 25. obljetnice Hillsborough tragedije . Na današnji dan, 15. travnja 1989. godine život je izgubilo 96 navijača Liverpoola na stadionu Hillsborough u Sheffieldu za vrijeme FA Cup utakmice protiv Nottingham Forresta.

Na Anfieldu se okupilo oko 20.000 ljudi, koji su odali počast žrtvama, a među njima i kapetan Liverpoola Steven Gerrard , kojemu je tog dana život izgubio 10-godišnji rođak Jon-Paul Gillholey.

U 16.06 sati, u trenutku kad je prije 25 godina prekinuta utakmica, zvona Liverpoolove anglikanske katedrale zazvonila su 96 puta. U spomen na žrtve, 96 mjesta na Anfieldu, zavijena šalovima, ostala su prazna, a na centru terena sastavljen je broj 96 od šalova nogometnih momčadi prva četiri nogometna ranga.

- Imao sam samo 15 godina kad se tragedija dogodila, a sa svojom obitelji nisam mogao vjerovati kakav užas se dogodio. Everton će se uvijek sjećati - rekao je trener Evertona Roberto Martinez , dok je ceremonija bila prenošena na ekranu obližnjeg Goodison Parka .

- Nije teško naći motivaciju u ovako velikom klubu, ali najveća mi je kad pred svaku utakmicu dođem vidjeti Hillsboroughov memorijal. You will never walk alone - rekao je trener Liverpoola Brendan Rodgers pred okupljenima.

Na kraju komemoracije obratio se Trevor Hicks, predsjednik zaklade za pomoći obitelji žrtava Hillsborough tragedije.

- Bio je ovo dug put. Duh 96 žrtava gorjet će u našim srcima i gurati nas dalje.

Nakon toga u zrak je pušteno 96 balona, a pjevač Gerry Marsden za kraj je otpjevao legendarnu 'You'll Never Walk Alone' s 20.000 ljudi na Anfieldu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • kecman7 16.04.2014.

    Long live the Kings of Anfield

  • Reddevilss 15.04.2014.

    25 godina ce bit bez naslova sad sa ovom a ljepa tradicija hahaha :D

  • 15.04.2014.

    bilo je i 25 godina od masakra u vukovaru pa su englezi okrenuli glavu, al ja sam čovjek pa im želim da počivaju u miru

Komentiraj...
Vidi sve komentare