Obavijesti

Sport

Komentari 11

Zvono zvonilo 96 puta: 'Duh žrtava gori u našim srcima...'

Zvono zvonilo 96 puta: 'Duh žrtava gori u našim srcima...'
14

Najveća motivacija mi je kad pred svaku utakmicu dođem vidjeti Hillsboroughov memorijal, rekao je trener Liverpoola Rodgers na komemoraciji za 25. obljetnicu

VIDEO

Jecaji i suze okupale su danas poslijepodne Anfield na kojem se održala komemoracija povodom 25. obljetnice Hillsborough tragedije . Na današnji dan, 15. travnja 1989. godine život je izgubilo 96 navijača Liverpoola na stadionu Hillsborough u Sheffieldu za vrijeme FA Cup utakmice protiv Nottingham Forresta.

Na Anfieldu se okupilo oko 20.000 ljudi, koji su odali počast žrtvama, a među njima i kapetan Liverpoola Steven Gerrard , kojemu je tog dana život izgubio 10-godišnji rođak Jon-Paul Gillholey.

U 16.06 sati, u trenutku kad je prije 25 godina prekinuta utakmica, zvona Liverpoolove anglikanske katedrale zazvonila su 96 puta. U spomen na žrtve, 96 mjesta na Anfieldu, zavijena šalovima, ostala su prazna, a na centru terena sastavljen je broj 96 od šalova nogometnih momčadi prva četiri nogometna ranga.

VIDEO

- Imao sam samo 15 godina kad se tragedija dogodila, a sa svojom obitelji nisam mogao vjerovati kakav užas se dogodio. Everton će se uvijek sjećati - rekao je trener Evertona Roberto Martinez , dok je ceremonija bila prenošena na ekranu obližnjeg Goodison Parka .

- Nije teško naći motivaciju u ovako velikom klubu, ali najveća mi je kad pred svaku utakmicu dođem vidjeti Hillsboroughov memorijal. You will never walk alone - rekao je trener Liverpoola Brendan Rodgers pred okupljenima.

Na kraju komemoracije obratio se Trevor Hicks, predsjednik zaklade za pomoći obitelji žrtava Hillsborough tragedije.

- Bio je ovo dug put. Duh 96 žrtava gorjet će u našim srcima i gurati nas dalje.

Nakon toga u zrak je pušteno 96 balona, a pjevač Gerry Marsden za kraj je otpjevao legendarnu 'You'll Never Walk Alone' s 20.000 ljudi na Anfieldu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu