To je to što me zanima!

Rimac otkrio "C2": Električni superautomobil juri 412 na sat

Mate Rimac je skinuo veo tajne s novoga C2, pred prepunim auditorijem ženevskog autosalona. Najveća atrakcija sajma ima brutalno ubrzanje, ali i cijenu od čak 1,7 milijuna eura
Vidi originalni članak

Čekanje je završilo! Mate Rimac svima je pokazao svoj najnoviji električni hiperuradak. Nove, lakše i snažnije baterije novi C2 do stotke "lansiraju" u svega 1,85 sekundi, što je apsolutni rekord za cestovne automobile. Također, razvijaju i enormnu snagu gotovo dvije tisuće konja, točnije njih 1914, prenosi Auto start.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rimac C2 osim gotovo nerealne snage i performansi ima i četvrti stupanj autonomne tehnologije vožnje te sve najsuvremenije gadgete današnjice. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To će doći i sa odgovarajućom cijenom od 1,7 milijuna eura.

POGLEDAJTE VIDEO:


 

Rimčev Concept_One već je svijetu pokazao svu svoju raskoš, porazivši konkurentne hiperautomobile poput Ferrarija LaFerrarija, Bugattija Veyrona I Porschea 918 Spydera, a čini se da će C2 nastaviti u istom smjeru.

 

Pogledajte spektakularne službene fotografije

Otkriveni su i tehnički podaci nove električne zvijeri. Ubrzanje do 100 km/h traje svega 1,85 sekundi i uz to ovaj auto proizvodi okretni moment od 2300 Nm. C2 ima bateriju kapaciteta 120 kWh, koja omogućuje autonomije 650 km, što je zaista respektabilna brojka. 

Ovime se C2 ističe kao najsnažniji serijski automobil na svijetu, a s krajnjom brzinom od 412 km/h ulazi u klasu najbržih na svijetu.

U C2 se nalazi i Pastorov aparat za gašenje požara, ali posebno izrađen za Rimac automobile. Kako su nam rekli iz Rimac automobila, aparat za gašenje požara posebno je izrađen za njih i nalazit će se u svakom od 150 primjeraka ovog hiperautomobila.

POGLEDAJTE ŠTO NAS SVE ČEKA U ŽENEVI:

 

Idi na 24sata

Komentari 657

  • OS98netko 15.03.2018.

    Hajah o cemu vi svi raspravljate skoro 700 komentara o jbnm autu hahahah uzad

  • kloner111 07.03.2018.

    Čestitam na super proizvodu! Mislim da bi sad bilo vrijeme za neki proizvod koji bi prosječni hrvat koristiti! I onda masovna proizvodnja!

  • nikluk20 07.03.2018.

    ovo sa aparatom za gašenje je zgodan detalj i pravi vic :P Hammonda prolaze trnci :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare