To je to što me zanima!

Airbusov lijek za gužve: Leteći taksi uskoro kreće na prvi let

Airbusov leteći taksi iznad zgrada će letjeti brzinom od 120 km/h. Prvi probni let trebao bi biti sljedeće godine, a u njemu će se voziti četvero ljudi. Prvo će voziti pilot, a kasnije će taksi letjeti sam
Vidi originalni članak

Kako se čini, sve je izglednije da ćemo se u bliskoj budućnosti voziti i letećim taksijima. 

Dubai, Uber i mnogi drugi rade na letećim vozilima, a među njima je i Airbus koji je ovih dana potvrdio kako će prvi let njihovog letećeg taksija biti prije kraja sljedeće godine. To su otkrili nakon što su uspješno testirali pogonski sustav za svoj CityAirbus

Iako će prvi testovi biti bez pilota, Airbus planira imati pilota kad će njihovi taksiji početi letjeti oko 2023. godine. Međutim, to će biti samo privremeno rješenje jer je plan da taksiji lete potpuno autonomno. 

CityAirbus izgleda poput divovskog drona s četiri rotora koji vozi četvero putnika, a na električni pogon će moći uzletjeti vertikalno te će letjeti brzinom do 120 km/h. Na taj način putnici će moći lako izbjeći gužve, a podjelom troškova cijena leta bi mogla biti kao i obična vožnja taksijem. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Kragen 06.10.2017.

    Zar nisu ljudi prosli fazu "cepelina" i slicnih gluposti?Prestanite preljevati iz supljeg u prazno.Da ste bili pametni 80 tih bi vec kolonizirali druge planete u svemiru i radili cuda.Propustili ste svaku priliku.

  • Mille_1 06.10.2017.

    Lijek je za gužvu dok ima samo par letećih taxija u zraku. Kad se Vozilima Radio Dubai pridruži Air Cameo i Air Uber biti će gužve i u zraku.

  • PATRICIA 06.10.2017.

    Cijena?Prava sitnica....

Komentiraj...
Vidi sve komentare