To je to što me zanima!

Ako volite najomraženiji font na svijetu, ovo je baš za vas

Umjetnici se obično rugaju onima koji koriste taj font u bilo kakvoj komunikaciji, ali jedan ga toliko voli i smatra podcijenjenim da je projekt odlučio bazirati na njemu
Vidi originalni članak

Svatko tko je proveo neko vrijeme na internetu zna da - ako želiš da te itko shvati ozbiljno - nikad, ni pod koju cijenu ne smiješ koristiti font Comic Sans. Zovu ga još i najomraženiji font na svijetu, online zajednice se rugaju onima koji ga koriste, a grafički dizajneri i umjetnici okreću očima.

Svi osim Jessea Englanda kojemu je Comic Sans toliko prirastao srcu da je odlučio izraditi pisaći stroj kojim je moguće tipkati samo slova u tom fontu. 

- Mislim da Comic Sans ne zaslužuje toliko ruganja koliko dobiva - poručuje Jesse u videu kojim predstavlja projekt koji je nazvao 'Sincerity Machine' jer, kaže, korištenje Comic Sansa pokazuje iskrenost nekog tko nema pojma o grafičkom dizajnu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • disturbia 21.10.2014.

    Ma sve ok, ali pisaca masina???!!!

  • Ira27 21.10.2014.

    To se zove kvalitetno gubljenje vremena na gluposti...

  • Qatayam 20.10.2014.

    Prvi put čujem da se netko izruguje s tim fontom. Ne vidim zašto jer je font fantastičan s obzirom na namjenu i naziv "COMIC...". Font ima neke dječje, neozbiljne crte i idealan je za stripove, natpise na dječjim proizvodima i sl. Problem nastaje kad ga ljudi shvate drugačije i ne vide da ismijavanjem fonta koji savršeno ispunjava svoju namjenu ismijavaju sebe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare