To je to što me zanima!

Amerikanci će izraditi ubojiti top koji je smislio Nikola Tesla

Elektromagnetno oružje će postizati brzinu od 9000 kilometara na sat i gađati mete udaljene gotovo 500 kilometara. Top funkcionira na načelima elektromagnetizma
Vidi originalni članak

Američka mornarica potpisala je s tvrtkom Raytheon ugovor vrijedan deset milijuna dolara. Proizvodit će “railgun”, elektromagnetno oružje, koje će postizati brzinu od 9000 kilometara na sat i gađati mete udaljene gotovo 500 kilometara. Tajna ovog, kako ga Rusi nazivaju, oružja 21. stoljeća, navodno se krije u radovima Nikole Tesle. Oni su nestali nedugo nakon smrti velikog izumitelja i u mnogim se teorijama zavjere sumnja da su u posjedu američke vojske. Sigurno je, tvrde stručnjaci, da ovaj ubojiti top funkcionira na načelima elektromagnetizma, a to je bilo područje Teslina djelovanja.

Ne žalim što su mi drugi pokrali ideje. Žalim što nemaju svoje, Tesla

- Radi vrlo slično kao elektromotor, čime se Tesla bavio - kažu stručnjaci te objašnjavaju kako radi “railgun”:

- Kod običnog metka, nakon što pištolj opali, barut eksplodira i potjera metak. ‘Railgun’ pokreće elektromagnetna energija, koja se s tračnica premješta na metalne ovojnice. Nastaje elektromagnetno polje i ono omogućuje veliku brzinu. Projektil se odvaja od ovojnice i ispaljuje brzinom sedam puta većom od brzine zvuka.

Stručnjaci koji rade na projektu već su ga testirali. Tad su otkrili njegovu nevjerojatnu brzinu. Kažu kako bi za manje od šest minuta mogao stići do mete udaljene stotine kilometara i uništiti je nevjerojatnom snagom.

Najmoćnije oružje na svijetu neće imati ni trunke baruta

Railgun radi na elektromagnetizmu. Projektil je u metalnim ovojnicama, koje su postavljene između dvije metalne tračnice. U tračnicama je električna energija, koja stvara elektromagnetsku privlačnost te pokreće projektil.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • FraneRadas 29.09.2013.

    Tu jos uvijek ima ljudi koji zive u nacionalnoj podijeli, Zar je bitno jeli Tesla bio Hrvat ili Srbin, taj covjek je proslavio ove prostore svojom inteligencijom, a svojim izumima pomoci svima bez obzira na vjeru i boju koze !

  • LEGOS 06.02.2012.

    dobro da je Tesla pokojan

  • febox 06.02.2012.

    Ne zagađuje zrak -----bolesno do kraja--

Komentiraj...
Vidi sve komentare