To je to što me zanima!

ANKETA Što vam je bolje voziti: Ručni ili automatski mjenjač?

Na ovo pitanje sigurno nikada nećemo dobiti jednoznačan odgovor, no činjenica je da tržište govori za sebe i da automatici prevladavaju i postaju preferirani izbor kupaca
Vidi originalni članak

Voze li automatike samo lijenčine? Troše li više goriva? Mijenjaju li sporije od ljudi, odnosno ručnih mjenjača? Jesu li oni preskupi? Posljednjih godina ručni mjenjači u novim automobilima sve su rjeđi, a automatika je sve više. Očito je da su predrasude prema automaticima s početka teksta sve manje relevantne.  Kad malo razmislimo, dolazimo do zaključka da više nema racionalnog razloga za ručno mijenjanje brzina. Osim emocija! 

Danas postoje sjajne automatske alternative koje mogu učiniti sve i kada je u pitanju komforna, i kada je u pitanju sportska vožnja. Moderni automatski mjenjači nisu ni u čemu inferiorni u odnosu na ručne mjenjače, a mnogo toga, poput brzine prebacivanja i potrošnje goriva mogu i bolje. No, neki vozači jednostavno ne mogu uživati u vožnji automatika toliko kao kad koriste ručni mjenjač. Posebno kod sportskih automobila. 

Što je bolje: ručni ili automatski mjenjač? Na ovo pitanje sigurno nikada nećemo dobiti jednoznačan odgovor, no činjenica je da tržište govori za sebe i da automatici prevladavaju i postaju preferirani izbor kupaca. Što je vama bolje?

 

 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Pig Benis oOo 14.02.2024.

    Vozim automatik vec prek 10 godina. Nema sanse da me netko utjera u manualca vise. Sto je najbolje, Lexus koji sad vozim ima "manualni" mod. Mozes saltati tiptronic bilo na mjenjacu ili krilcima iza volana. Isprobao sam to mozda dvaput i to je to.

  • ivan87nx 11.02.2024.

    10 godna na automatiku i dalje ću voziti at,nema boljeg

  • ivanz 03.02.2024.

    Običan auto automatik, ali pila kao M3, neki klasični Ferrari ili šta god tome slično...samo ručni, zadnji pogon i benzin...bez turba ako može... Eh, da imam para....

Komentiraj...
Vidi sve komentare