To je to što me zanima!

Apple ipak radi na pametnom autu? Već traže testni poligon

Guardian je objavio dokumente koji pokazuju da su se iz Apple interesirali oko poligona u kojem bi se moglo testirati autonomna vozila u stvarnim situacijama
Vidi originalni članak

Kako se čini, glasine da Apple također radi na svom samovozećem automobilu puno su više od toga. Projekt je poznat pod kodnim imenom Titan, a dokumenti koje je objavio Guardian pokazuju da su se Appleovi ljudi u svibnju našli s predstavnicima kompanije GoMentum Station koja je bivšu mornaričku bazu kod San Francisca prenamijenila u testni poligon za autonomna vozila. U razmjeni između kompanija, Frank Fearon (koji je u Apple prešao iz Lit Motorsa) tako se interesirao o raspoloživosti njihovih prostora. Naravno, iz obje kompanije nema komentara. Navodi se i kako je Fearon tražio podatke o tome kako bi se prostor mogao koristiti za test autonomnih vozila u stvarnim situacijama.

Nagađanja da se i Apple želi uključiti u ovu industriju krenula su još prošle godine, a najveći napredak ostvario je njihov rival Google koji razne modele samovozećih automobila testira u Mountain Viewu. No, oni nisu jedini. Tako je nedavno objavljeno da je Uber angažirao stručnjake sa Sveučilišta Carnegie Mellon, a USA Today piše kako je i Apple zapošljavao ljude koji su radili na sigurnosnim i pogonskim sustavima za automobile, a neki od njih radili su za Teslu. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • expendables 19.08.2015.

    sam da baterija ne explodira dok je na nocnom punjenju...,a kad krene u prodaju fanovi ce ga peci u pecnici,savijati na stablima i gurati u more da vidu dali je izdrzljiv....hahahaha

  • Supermarine Spitfire 17.08.2015.

    Apple ja otišao k vragu. Nove generacije Samsunga su ih uništile. Pojavio se iPhone 6+ kakvoga Jobs nikada nije dozvoljavao i vise nema one premium kvalitete u ruci... Good Bye, jabuko.

  • CptNemo 17.08.2015.

    Ako ga Apple radi neg ga testiraju na mjesecu, za svaki slučaj da ne bi poludio i prešao u GTA5 mode i počeo gazit sve oko sebe. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare