To je to što me zanima!

Apple tvrdi: Hakirani su računi zvijezda, nema rupe u iCloudu

Niti jedan od slučajeva koje smo analizirali nije bio posljedica proboja Appleovih sustava, uvjeravaju iz Applea. Kažu da su hakeri probili lozinke i korisnička imena
Vidi originalni članak

Apple je istraživao i istraživao te su se noćas i oglasili kako bi potvrdili da su hakirani iCloud računi nekih zvijezda, ali kažu da se ovdje ne radi o nekom padu ili velikom proboju njihovih sigurnosnih sustava. 

Iz Applea navode da su nakon više od 40 sati istrage otkrili da su napadači do golih fotografija slavnih došli u ciljanim napadima u kojima su otkrili korisnička imena, lozinke ili sigurnosna pitanja, što je postala uobičajena praksa probijanja online računa. 

- Niti jedan od slučajeva koje smo analizirali nije bio posljedica proboja Appleovih sustava, uključujući iCloud ili Find my iPhone - kažu iz Applea.

Naime, bilo je i nagađanja da su hakeri iskoristili i Appleov softver za lociranje zagubljenog telefona. 

Dodaju da surađuju s vlastima kako bi se otkrio identitet svih onih koji su upadali u račune slavnih. Golišave fotografije velikog broja slavnih u nedjelju su završile na internetu, a haker koji tvrdi da je odgovoran za krađu i objavu slika oglasio se i rekao da će i dalje objavljivati fotografije i prodavati ih onima koji ih žele kupiti. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Jeeleenaayy 03.09.2014.

    Apple tvrdi? Tvrdim i ja da Apple ovo piše samo da sebe "očisti" od moguće odgovornosti ili da potvrde kako je sve njihovo najbolje.

  • Sunce malo_1 03.09.2014.

    Nije u redu zadirat u nečiju intimu.

  • Just Delete Me 03.09.2014.

    Sve objašnjenjo u ovom linku. To je jedan veliki "podzemni" trade ring i sve se to odvija u darkwebu. "Anon describes 'celeb n00d trading ring' which as been operating on the deepweb for years, gives insightful explanations for why some details of the leak didn't add up (x-post /r/thefappening)" slika -- http://i.imgur.com/vnd0H9J.jpg Sve što trebate za pristup dark webu: https://tails.boum.org/ (tor je vec instaliran unutra) + bitcoin i Dark Wallet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare