To je to što me zanima!

Audijevo zeleno SUV čudovište s pravom nosi oznaku "RS"

Nova generacija sportske varijante modela Q3 je najuzbudljiviji kompaktni SUV. Ima 400 KS i juri poput rasnog sportaša. Počet će ga prodavati u prvom dijelu iduće godine
Vidi originalni članak

Godinu dana nakon premijere nove generacije Audija Q3 stiže i njegova sportska verzija. Audi je predstavio novi RS Q3, automobil opremljen moćnim peterocilindričnim benzinskim turbomotorom. Pet cilindara u ovom autu znači odličan zvuk, ali i obilje snage. Audi je iz 2,4 litre obujma izvukao čak 400 KS (prethodnik je ovisno o verziji imao 340 i 367), što je jamac odličnih performansi. Konkretno, do 100 km/h ovaj automobil će ubrzati za samo 4,5 sekundi, fantastično za kompaktni SUV. Maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h. 


Novi RS Q3 dolazi u dvije karoserijske izvedbe, kao klasični Q3 te u izvedbi Sportback (na slikama), koja je zapravo križanac klasičnog SUV-a i kupea. 


Obje verzije su u RS izvedbi izrazito karoserijski dotjerane. U odnosu na klasični Q3, ovaj automobil izgleda nemjerljivo agresivnije i upadljivije, pogotovo straga s velikim difuzorom i “ogromnim” ispušnim cijevima. RS je i širi od običnog Q3, a naplaci u najskupljoj izvedbi imaju čak 21”. U unutrašnjost dominiraju mali sportski volan, sportska sjedala, specijalni digitalni instrumenti te mnogi sportski ukrasi. Auto ima sedam-brzinski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom, pogon na sve kotače, sportski ovjes s adaptivnim amortizerima te je 10 mm spušten u odnosu na standardni Q3, a uz doplatu se nude i keramičke kočnice. U ponudi je i sportski ispuh, koji poboljšava ionako fantastičan zvuk motora. 


Prodaja novog RS Q3 trebala bi početi najkasnije do travnja iduće godine. Cijena se još ne zna, no pretpostavlja se da će u Njemačkoj osnovna izvedba stajati oko 63.000 eura.  

Idi na 24sata

Komentari 12

  • kajbuljis 29.09.2019.

    To je auto

  • DT2311 29.09.2019.

    Nema ništa nego samo Lancia Delta hf integrale evo 2 16v sve drugo je prvoklasno smeće.

  • krissari72 29.09.2019.

    Taman za jos vise mrtvih po cestama

Komentiraj...
Vidi sve komentare