To je to što me zanima!

BioNTech kupuje britansku tvrtku za umjetnu inteligenciju

Akvizicija britanske tvrtke dio je BioNTechove strategije koja predviđa izgradnju kapaciteta za otkrivanje lijekova uz upotrebu umjetne inteligencije
Vidi originalni članak

Njemačka biotehnološka kompanija BioNTech izvijestila je u ponedjeljak da je dovršila akviziciju britanske kompanije specijalizirane za umjetnu inteligenciju InstaDeep koju planira angažirati na razvoju novih lijekova.

BioNtech je akviziciju InstaDeepa najavio početkom godine, a u najnovijem priopćenju naveo je da će za britansku tvrtku platiti oko 500 milijuna eura i priložiti svoje dionice. Planiraju i isplate za iznimne poslovne rezultate.

ŽELE PROMJENU SUDSKOG VIJEĆA Njemačka: Odgođen prvi civilni proces zbog posljedica cjepiva tvrtke BioNTech do daljnjega

Napominju da surađuju s InstaDeepom od 2019. godine i da su uložili u kompaniju u siječnju 2022., u sklopu kruga financiranja.

Akvizicija britanske tvrtke dio je BioNTechove strategije koja predviđa izgradnju kapaciteta za otkrivanje lijekova uz upotrebu umjetne inteligencije.

BioNTech će preuzeti oko 290 InstaDeepovih zaposlenika, a zadržat će brend. Kao podružnica BioNTecha, InstaDeep će i dalje nuditi usluge klijentima u drugim sektorima, kao što su transport i logistika, industrija i financijske usluge, dodali su.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare