To je to što me zanima!

BlackBerry odustao: Ne traže novog vlasnika, mijenjaju šefa

Tvrtka Fairfax ranije je pristala na kupovinu BlackBerryja, no sada je BlackBerry objavio kako će oni u njih uložiti milijardu dolara, a sadašnji šef Heins će odstupiti
Vidi originalni članak

Dionice kompanije BlackBerry potonule su za 18 posto u trgovanju prije otvorenja burze u ponedjeljak, nakon što je kompanija objavila da će odustati od plana za prodaju tvrtke i spas nekad velikog imena. 

Tvrtka Fairfax ranije je pristala biti novi kupac za 4,7 milijardi dolara, ali sada postaje partner koji će investirati milijardu dolara. Uz to, sadašnji šef kompanije Thorsten Heins će odstupiti te će ga privremeno zamijeniti John Chen. On u izjavi navodi da će trebati vremena, discipline i teških odluka da se vrate na stare staze slave. Raduje se vođenju kompanije koja će mijenjati poslovni model, prenosi USA Today. Ovo je posljednji nastavak trakavice za tvrtku koja se bori na tržištu kojim dominiraju Apple, Samsung, Google, a prodaja njihovog posljednjeg telefona BlackBerryja 10 nije privukla kupce. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • zahira45 04.11.2013.

    Sretan im put!

  • kapitalist86 04.11.2013.

    s obzirom da se nasa vlada zaduzuje gdje stigne,evo nam povijesne prilike...neka predaju ponudu za kupnju blackberrya i neka zaposle mlade ljude koji imaju znanje sa FER-a,FSB i ekonomskog..Brand ne treba graditi,on je vec izgradjen trebaju samo novi proizvoi a nas narod je pun ideja!

  • rampa313 04.11.2013.

    za njih kod nas niko nije čuo dok nisu uveli qwerty tipkovnice

Komentiraj...
Vidi sve komentare