To je to što me zanima!

Čak 12 hrvatskih tehnoloških tvrtki među najbrže rastućima, Devot vodi među softverašima

Od ostalih hrvatskih tehnoloških tvrtki na listi 50 najbrže rastućih su još Devōt, na 19. mjestu s rastom od 1.545 posto, Netgen, na 28. s rastom od 1.113 posto, dok je Uprise na 35., s rastom od 939 posto
Vidi originalni članak

Na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi ove godine našlo se čak njih 12 iz Hrvatske, što je rekordan broj dosad, a među njima najuspješnije su u svojim kategorijama Aircash te Firefly Studio, izvijestili su u petak iz hrvatskog ureda te konzultantsko-istraživačke kuće.

Plasman tvrtki na tom natječaju Deloitte formira na temelju porasta njihovih prihoda, pri čemu iz te konzultantsko-istraživačke kuće ističu da im se ove godine za to prijavilo gotovo 400 tvrtki iz srednje Europe, od kojih iz Hrvatske 30, a prosječna stopa rasta svih u natječaju iznosila je 2.351 posto.

Među državama, najviše uspješnih tvrtki na glavnoj listi "Technology Fast 50“ ima Poljska, 17, koju slijedi Češka sa 13, Hrvatska s osam te Slovačka sa četiri plasirane tvrtke.

Uz spomenute dvije hrvatske tvrtke, još četiri tvrtke plasirale su se u posebnoj kategoriji "Companies to Watch“, dok su još tri tvrtke posebno predstavljene u kategoriji "Zvijezde pozitivnog utjecaja".

Najuspješniji Aircash, Devōt top softverska tvrtka

Aircash je najuspješnija je hrvatska tvrtka na glavnoj listi, zauzevši 4. mjesto, s rastom prihoda od 5.998 posto, dok je na prvom mjestu češka tvrtka FTMO, s godišnjim rastom prihoda od čak 25.255 posto. Druga je poljska tvrtka PayPo s rastom od 15.904 posto, a treća MultiplexDx iz Slovačke, s rastom od 6.222 posto, pri čemu su prve dvije i hrvatska s rješenjima za financijsko-tehnološki sektor, a slovačka za zdravstvo.

Od ostalih hrvatskih tehnoloških tvrtki na listi 50 najbrže rastućih su još Devōt , na 19. mjestu s rastom od 1.545 posto, Netgen, na 28. s rastom od 1.113 posto, dok je Uprise na 35., s rastom od 939 posto.

Devōt je najbolje rangiran u kategoriji softvera, a radi se o kompaniji koja se primarno bavi uslugama razvoja softvera te automatizacije procesa.

- Priznanje Deloittea samo je još jedan pokazatelj da smo na dobrom putu i da s istim entuzijazmom trebamo raditi i dalje. Svaka dodatna potvrda našem timu je značajan motivacijski faktor jer se radi o pokazateljima koji uistinu vrednuju trud našeg tima. Danas u Hrvatskoj imamo stvarno dobrih i kvalitetnih firmi, što je itekako pohvalno za našu malu zemlju te ovim putem čestitamo i kolegama iz sektora koje je Deloitte danas prepoznao. Svjetsko tržište je dovoljno veliko da svatko pronađe svoje mjesto pod suncem, a ukoliko se dodatno specijalizirate znači da tu poziciju dodatno osiguravate. U narednom razdoblju cilj nam je osigurati klijentima visoku razinu kvalitete kakva se očekuje u najboljim zapadnim i prekooceanskim tvrtkama, a da pritom nastavimo djelovati iz naših domova u Zagrebu i Osijeku - rekao je Martin Morava, direktor i osnivač. 

Iako im je 2021. godina bila rekordna, što potvrđuje i današnja Deloitteova nagrada, Devōt je još veći rast nastavio 2022. godine, za koju očekuju višestruko veće stope rasta te nastavak tog trenda i u budućnosti.

CircuitMess od zvijezde u usponu na glavnu listu

Tvrtka CircuitMess je na 40. mjestu, s rastom od 790 posto, a zanimljvo je da je lani bila u rangu "zvijezde u usponu", a sada je na glavnoj listi. Na glavnoj listi su još od hrvatskih tvrtki i Amplifico, na 41. mjestu s godišnjom rastom prihoda od 749 posto, tvrtka Async Labs, na 42. sa 747 posto rasta i Cinnamom, na 46. mjestu s 649 posto rasta prihoda.

Od onih koje su u posebnoj kategoriji "koje se gleda" ili "Companies to Watch" najbolje je iz Hrvatske plasirana, na 7. mjestu, tvrtka Firefly Studio, a tu su još i tvrtke Identity Consortium na 12. mjestu, Brightdock na 20. te Hivetech na 22. mjestu, dok su u kategoriji "Zvijezde pozitivnog utjecaja", pokrenuta prošle godine, iz Hrvatske tri tvrtke Axilis, Notch i Robotiq.ai.

Naglašavajući kako je ovogodišnja rang lista 50 najbrže rastućih privatnih ili javnih tehnoloških tvrtki srednje Europe "najkonkurentnija u 23-godišnjoj povijesti inicijative", iz Deloittea dodaju da i ta lista svjedoči da svake godine raste važnost tehnoloških tvrtki u gospodarstvu u cjelini te da je njihov "Technology Fast 50" prepoznat kao "najvažnije i najvjerodostojnije mjerilo inovacije i tehnološke izvrsnosti u srednjoj Europi".

Rukovoditelj hrvatskog ureda Deloitte i voditelj Fast 50 programa u Hrvatskoj Dražen Nimčević kaže da je "impresioniran kvalitetom ovogodišnjih prijava" te da se među tvrtkama nalaze i one s revolucionarnim softverskim rješenjima, iz fintech tehnologije, u hardveru, pioniri u zdravstvu, biološkim znanostima, medijima i zabavi te druge.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare