To je to što me zanima!

Crkva svetog Marka za Google karte je "srpska pravoslavna"

Googleove karte opise za svoja mjesta koriste iz raznih izvora i sami su svjesni da se mogu pojaviti nepravilnosti, ali ovaj opis stoji već jako dugo, a i iz Googlea nisu točno rekli kad će ga popraviti
Vidi originalni članak

Googleove karte odličan su alat za snalaženje u novom mjestu, ali turistima u Zagrebu one će isto tako reći da je crkva sv. Marka na Gornjem gradu "monumentalna srpska pravoslavna crkva u srednjovjekovnom stilu izgrađena između 1931. i 1940." 

Sličan opis jednog od najpoznatijih simbola Zagreba stoji i na engleskom jeziku, što je izazvalo gomilu bijesnih komentara Googleovih korisnika koji su zatražili i da to hitno isprave. Osim prijavljivanja problema direktno na stranici, mnogi su pisali Googleu, a iako ovaj opis stoji već neko vrijeme, Google još nije ispravio taj propust. 

U Googleu znaju za taj problem, potvrdili su za Večernji list iz agencije koja im vodi službene komunikacije u Hrvatskoj. 

- Različite vrste podataka koji se nalaze na Google kartama dolaze iz različitih izvora. Naši podaci za baznu kartu, kao što su nazivi mjesta, granice i cestovne mreže, kombinacija su informacija dobivenih od trećih strana, javnih izvora i samih korisnika. Sve u svemu, ovo omogućuje vrlo sveobuhvatnu i ažuriranu mapu, ali shvaćamo da se povremeno mogu pojaviti nepravilnosti iz nekog od tih izvora. Iako redovito ažuriramo kartu, vrijeme potrebno za ažuriranje zna varirati - rekli su iz Googlea za Večernji. 

Iz Zagrebačke nadbiskupije također su kontaktirali Google kako bi riješili ovaj opis crkve, koja je jedan od najstarijih građevnih spomenika Zagreba. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • TITO LEGENDA HEROJ 11.01.2019.

    isti ku...

  • Tanenko 10.01.2019.

    Hoće mi netko objasnit razliku između pravoslavne i katoličke crkve? Temeljne postavke vjerovanja su im iste... vole kipove svetaca, majku mariju i dobru makljažu među narodima, ono, malo da krv poteče s vremena na vrijeme. U međuvremenu huškaju desničare da se ne ohlade možebit. Uostalom, obje su sljednice jedne te iste rimske crkve koja se raspala, pukla popola, ko Judin trbuh. Izdali su Isusa, pa su pukli, i vise tako kao ruglo među narodima. Tko ih se dotakne razboli se teškom bolešću.

  • ban jelačić_1 10.01.2019.

    od muhe radite slona, naravno da im se može dogoditi greška, google inače jako brzo ispravlja greške samo ih treba obavjestiti, bili su krivo napisali ime moje ulice i poslao sam im mail i greška je bila ispravljena još su mi i zahvalili

Komentiraj...
Vidi sve komentare