To je to što me zanima!

Čudo tehnike: Google Glass sada može pročitati vaše misli

Čitač moždanih valova: Aplikacija MindRDR (730 kn) upravlja Google Glassom pomoću moždanih aktivnosti. Pomoći će osobama s motoričkim poteškoćama
Vidi originalni članak

Zamislite svijet u kojem možete komunicirati uređajima samo razmišljanjem o sadržaju koji želite. To je svijet koji mi gradimo i tek smo počeli, izjavio je Dusan Hamlin, direktor tvrtke This Place.

Nova aplikacija za Google naočale MindRDR vrata su razvitku potpuno nove razine u tehnologiji.

Na naočale je priključen nastavak Mindwave (dostupan online za 730 kuna) koji je prislonjen na čelo i pomoću njega se očitavaju moždani valovi. Biosenzorom Neurosky EEG aplikacija očitava moždane valove i aktivnost te ih prenosi u naredbe za naočale. Korisnik naočala pri velikoj koncentraciji može fotografirati i dijeliti sliku na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru . Aplikacija se kontrolira koncentracijom i smirenošću.

Na ekranu u kutu Google Glassa nalazi se horizontalna crta koja je pokazatelj količine koncentracije korisnika. Pri visokoj koncentraciji crta se kreće prema vrhu ekrana i kada dosegne vrh, Google Glass okine fotografiju.

Nakon nastanka fotografije korisnik je može podijeliti. Koncentracijom je dijeli, a opuštanjem briše i slika novu .

Vjeruje se da će MindRDR uvelike olakšati komunikaciju osobama s motoričkim poteškoćama za što se najviše zalaže profesor Stephen Hawking.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Zoom! 14.07.2014.

    Šta li sve ljudi neće izmisliti danas naprave sve i svašta da privuku narod i kada narod dođe sve to što je napravljeno ima i svoju skupu cijenu i upravo zbog cijene to nitko neće kupiti i opet isto kao da to i nisu napravili.Nikola Tesla je izumio struju za dobrobit čovječanstva a blesavi čovjek je izumio da se ta struja plaća,i opet narod mora platiti da bi imali struju a neki nemaju ni za kruha.

  • AntonTrdić 11.07.2014.

    krasno policija ce biti odusevljena novim poligrafom

  • tutek 11.07.2014.

    Hvala, ne trebam. A i same naočale su glupo dizajnirane, zaklanjaju pogled u desnu stranu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare