To je to što me zanima!

Developeri Candy Crush Sage na burzi vrijede 7 mlrd. dolara

Candy Crush Saga, Pet Rescue Saga i Farm Heroes Saga su kompaniji King u četvrtom kvartalu 2013. donijeli 95 posto prihoda. Lani su imali velik skok prihoda
Vidi originalni članak

King Digital Entertainment, irska kompanija koja stoji iza mobilnog hita Candy Crush Saga, procijenjen je na 7 milijardi dolara, nakon što su tijekom inicijalne javne ponude dionica prikupili 500 milijuna na njujorškoj burzi. Prodali su 22,2 milijuna dionica po cijeni od 22,50 dolara, što je u sredini raspona koji je tvrtka ranije postavila. 

Novac koji su prikupili planiraju trošiti na razvoj i druge korporativne troškove, što može uključivati i preuzimanja, piše BBC.

Candy Crush je prošle godine bila najskidanija besplatna mobilna aplikacija, a i najpopularnija je aplikacija Kinga koji ima više od 180 igara. Zahvaljujući popularnosti igre, Kingu su prihodi lani narasli na 1,8 milijardu dolara, u odnosu na 64 milijuna iz 2012. godine. 

No, postoji i bojazan da se kompanija previše oslanja na Candy Crush uspjeh, jer ako igra izgubi popularnost, prihodi i zarada kompanije dobit će snažan udarac. Candy Crush Saga, Pet Rescue Saga i Farm Heroes Saga su kompaniji u četvrtom kvartalu 2013. donijeli 95 posto prihoda. Dionicama kompanije počinje se trgovati u srijedu.

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ispravak_navoda 03.04.2014.

    kaaaaak? ko izvuce takvu cifru iz guzice?

  • Confo 27.03.2014.

    takve "besplatne" igre treba zakonom zabraniti...

  • Vaservaga 26.03.2014.

    i eto djeco zbog toga vam se isplati studirat informatiku

Komentiraj...
Vidi sve komentare