To je to što me zanima!

'Digitalizacija je ove godine postala nužna, a u budućnosti će uskoro biti i ključ opstanka'

Pandemija je oblikovala industrije ove godine, a Igor Grdić iz Vertiva kaže da će u razvoju 5G biti usmjeren prema potrošnji i učinkovitosti što će otvoriti novi val inovacija na području energetske učinkovitosti
Vidi originalni članak

Vertiv je objavio kako je njihova kompanija i u ovoj godini, pogođenoj koronom, nastavila rasti pa krajem godine zapošljavaju oko 280 stručnjaka, dok je prije godinu dana taj broj bio oko 200.

U posljednjih nekoliko mjeseci, obujam posla Vertiva naglo se povećao uslijed ubrzanog porasta potrebe za digitalizacijom. Kompanije diljem svijeta odjednom su morale promijeniti način rada te preseliti svoje poslovanje online.

ŠIRI SE SVE BRŽE HT-ov 5G u još osam gradova

- Prethodno, digitalna transformacija za kompanije je predstavljala način da ostvare dodatnu konkurentnost, skraćivanjem određenih procesa i povećavanjem učinkovitosti. U trenutačnoj situaciji, digitalizacija je postala nužna za normalno funkcioniranje kompanija i poslovnih procesa, dok će u budućnosti ovisiti i o njihovom samom opstanku. Uz to, pandemija je oblikovala industrije ove godine te se kristaliziralo nekoliko ključnih trendova, osim sada već kontinuiranog ubrzanog rasta digitalizacije. Stručnjaci Vertiva predviđaju daljnji razvoj edgea i fokus na dovođenje mogućnosti velikih poduzeća na edge lokacije. Također, u sljedećoj fazi razvoja, 5G će biti usmjeren prema potrošnji i energetskoj učinkovitosti, što nas dovodi i do posljednjeg trenda, a to je očekivani val inovacija na području energetske učinkovitosti - istaknuo je Igor Grdić, član uprave Vertiva.

ŠEF VERTIVA ZA 24SATA: 'Data centri krojit će digitalnu budućnost svijeta. Bit će ih više, ali donijet će i manje kvarova'

Broj podataka na globalnog razini u neprestanom je porastu, a uspon 5G mreže i razvoj novih tehnologija kao što su AI, VR, AR i slično samo će doprinijeti dodatnom porastu. Ove sve podatke potrebno je negdje pohraniti. Kako bi sve teklo glatko, bez većih i jako skupih zastoja, potreban je podatkovni centar koji može omogućiti fleksibilnu arhitekturu i modularnost kako bi bio kompatibilan s trenutačnim tehnologijama, ali i spreman na nove.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Hiroo_Onoda 19.12.2020.

    Digitalizacija ne može renovirati kupaonu, postavljati pločice, šarafiti knauf, popravljati struju . . . . Čekić, gedore i bušilica su i na svemirskoj stanici kraljevi alata.

  • OTAKU. 19.12.2020.

    Mogu oni sve digitalizirati ali ja cu uvijek cuvati svoju analogiju.Ona mi daje snagu u zivotu a digitalija je samo smece.

  • ._DAVOR_. 19.12.2020.

    Novi svjetski poredak gazi dalje ... Uz corona famu, famu globalnog zatopljenja-5G i digitalizacija su jedni od kljućnih alat za uspostavu jedne svjetske vlade-DIKTATURI jer tu vladu nitko neće birat na izborima jer će biti tehnokratska a političari u početku njihovi pijuni a kasnije će i nestat politike kao takve nego će diktati kao sad za coronu dolazit iz jednog centra, sada je to WHO a onda će biti do 2030 ili malo kasnije jedan centar moći za sva pitanja čovječanstva koje će biti digitalno nadzirano i kontrolirao a sociopati koji će to provoditi će biti čuvani od svjetske vojske od naroda-scenaroj SF-filmova se bliži... beeeeeeee!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare