To je to što me zanima!

Dio snage vašeg Androida možete donirati za znanost

Aplikacija koristi dio slobodne snage vašeg procesora te radi i šalje podatke samo kada ste spojeni na Wi-Fi mrežu. Možete birati koje istraživanje želite podržati
Vidi originalni članak

Ako ste htjeli ostvariti neki doprinos znanosti i nekom istraživanju, ali vam fali doktorat, sada je dostupan puno jednostavniji način. Sve što vam treba je Android telefon i aplikacija BIONIC.

Slično kao projekt Folding@Home za laptope i računala ili Playstation, aplikacija iskorištava dio slobodne snage vašeg računala za izračun određenih podataka iz znanstvenih studija.

Radit će samo kada ste na Wi-Fi mreži,a možete odabrati kojem istraživanju želite posvetiti dio vašeg telefona. Na raspolaganju su projekti koji traže pulsare, ili lijek za AIDS. Developeri još razmišljaju o razvoju aplikacije za iOS uređaje, piše Engadget.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ispravak_navoda 24.07.2013.

    a sad je kao svima problem baterija a imate po mobitelima instalirano aplikacija sa reklama da se zaseres. sumnjam da je itko od vas opce iso i trazit neki app s kojim ce smanjit potrosnju bat na mobitelu i optimizirat stvari koje koriste. al bitno je da imate face app. eh da....

  • Antena 24.07.2013.

    Neka si plate flat kao ja i neka trose! Baterija mi je nakon tri sata prazna jos da njih krpam, aha, malo sutra!

  • ッi シ 24.07.2013.

    znaci prije spavanja ukljucis Wifi i stavis da se puni i do jutra oni neka koriste.

Komentiraj...
Vidi sve komentare