To je to što me zanima!

Dosta je Kradflixa: Koristiš tuđu šifru, a ne živite skupa? Netflix je odlučio tome stati na kraj

Korisnicima Netflixa počela se prikazivati poruka u kojoj ih se upozorava da trebaju nabaviti vlastiti račun, ako ne žive s vlasnikom profila koji koriste. Na taj način žele suzbiti dijeljenje profila
Vidi originalni članak

Mnogi od nas gledaju Netflix, Amazon, HBO i dijele lozinke s prijateljima, jer tko bi plaćao sve te streaming servise, no Netflix želi stati tome na kraj.

Ideja svih servisa je da možemo imati više profila kako bi članovi kućanstva mogli gledati svoje sadržaje u miru, ali to se zlorabi i streaming gigant je krenuo sa testiranjem slanja upozorenja gledateljima koji nisu korisnici u njihovoj bazi.

Radi se o onima koji su na svojim ekranima vidjeli poruku "Ako ne živite s vlasnikom ovog računa, potreban vam je vlastiti račun kako bi nastavili gledati". Korisnici potom mogu potvrditi pristup računu upisivanjem koda koji će dobiti preko poruke ili emaila. 

ZVUČNA POSTAVA Netflix najavio najskuplji film, a glumci oduševili obožavateljice

Iz Netflixa su za BBC rekli da je to test koji su osmislili kako bi osigurali da oni koji i koriste Netflix budu ovlašteni za to. 

Još nema službene odluke hoće li ovu praksu zaista i implementirati. Nije ni poznato koliko je ljudi koji koristi njihov servis protivno pravilima korištenja usluge. 

Inače, Netflix je tijekom prošle godine povećao broj korisnika za 37 milijuna te sada imaju više od 200 milijuna korisnika diljem svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Madenikogu 18.03.2021.

    Što s nama koji vikendom živimo doma na jednoj IP adresi a u tjednu radimo negdje u Zagrebu i spajamo se korisničkim imenom i lozinkom koju koriste ukućani doma? Nekorektno.

  • 13.03.2021.

    Sve sta trebam je u piratskom zaljevu 😅

  • 13.03.2021.

    netflix, budite fer i dajte dzaba svima... ovo je bzvz da se još nešto mora plaćati pored normalne televizije

Komentiraj...
Vidi sve komentare