Tech

Komentari 37

Dosta je Kradflixa: Koristiš tuđu šifru, a ne živite skupa? Netflix je odlučio tome stati na kraj

Dosta je Kradflixa: Koristiš tuđu šifru, a ne živite skupa? Netflix je odlučio tome stati na kraj

Korisnicima Netflixa počela se prikazivati poruka u kojoj ih se upozorava da trebaju nabaviti vlastiti račun, ako ne žive s vlasnikom profila koji koriste. Na taj način žele suzbiti dijeljenje profila

Mnogi od nas gledaju Netflix, Amazon, HBO i dijele lozinke s prijateljima, jer tko bi plaćao sve te streaming servise, no Netflix želi stati tome na kraj.

Ideja svih servisa je da možemo imati više profila kako bi članovi kućanstva mogli gledati svoje sadržaje u miru, ali to se zlorabi i streaming gigant je krenuo sa testiranjem slanja upozorenja gledateljima koji nisu korisnici u njihovoj bazi.

Radi se o onima koji su na svojim ekranima vidjeli poruku "Ako ne živite s vlasnikom ovog računa, potreban vam je vlastiti račun kako bi nastavili gledati". Korisnici potom mogu potvrditi pristup računu upisivanjem koda koji će dobiti preko poruke ili emaila. 

Iz Netflixa su za BBC rekli da je to test koji su osmislili kako bi osigurali da oni koji i koriste Netflix budu ovlašteni za to. 

Još nema službene odluke hoće li ovu praksu zaista i implementirati. Nije ni poznato koliko je ljudi koji koristi njihov servis protivno pravilima korištenja usluge. 

Inače, Netflix je tijekom prošle godine povećao broj korisnika za 37 milijuna te sada imaju više od 200 milijuna korisnika diljem svijeta.