To je to što me zanima!

Dronovima prvi put dostavili lijekove pacijentima kod kuće

Paketi veličine manje kutije za cipele spušteni su iz dronova koji su lebdjeli na visini od šest metara. Regulatori još "bruse" pravila po kojima će bespilotne letjelice operirati u američkom zračnom prostoru.
Vidi originalni članak

Dronovi multinacionalne poštanske kompanije UPS-a prvi su put dostavili lijekove u dvorište privatne kuće i u dom za starije osobe u SAD-u, objavila je tvrtka u utorak.

Letom u petak u gradu Caryju u Sjevernoj Karolini, podružnica UPS-a Flight Forward "potukao" je konkurente u utrci za to golemo tržište.

STIŽE ZA KOJU GODINU Futurističko rješenje za gužve: Taksijem letio iznad Singapura

Drugi dron dostavio je lijekove iz ljekarne CVS-a pacijentima na javnu površinu u sklopu doma za starije i nemoćne osobe.

Paketi veličine manje kutije za cipele spušteni su iz dronova koji su lebdjeli na visini od šest metara.

To su prvi takvi letovi izvedeni u sklopu programa koje je odobrila Savezna uprava za zračni promet.

Regulatori još uvijek "bruse" pravila po kojima će bespilotne letjelice operirati u američkom zračnom prostoru. Precizne smjernice očekuju se 2021.

Flight Forward i startup tvrtka Matternet potpisali su niz ugovora za dostavu bioloških uzoraka u nekoliko medicinskih ustanova.

VIDEO: LETEĆI RIBAR Golemi dron ga je dignuo iznad vode, pecao je i pijuckao pivo

Wing, operater dronova u vlasništvu Googleove tvrtke Alphabet, udružio se s lancem ljekarni Walgreens i Federalnim poštama (FedEx) radi kućnih dostava u Christiansburgu u Virdžiniji.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 13.02.2020.

    Mene najviše bode u oko ovo na dnu... ime grada i države... Ime grada u njegovom izvornom obliku i odmah do njega ime države izmasakrirarno hrvatlukom... Zašto? Zašto ne Virginia ako je već Christiansburgu? Ili ako već pohrvatljujete Virginiju zašto onda nije i Kristijanburg? Objasni mi to nepismeni novinaru...

  • 18.12.2019.

    Kopiraju Amazon.

  • 06.11.2019.

    dronovi puno pomažu

Komentiraj...
Vidi sve komentare