Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Dronovima prvi put dostavili lijekove pacijentima kod kuće

Paketi veličine manje kutije za cipele spušteni su iz dronova koji su lebdjeli na visini od šest metara. Regulatori još "bruse" pravila po kojima će bespilotne letjelice operirati u američkom zračnom prostoru.

Foto: Reuters
6 komentara

Dronovi multinacionalne poštanske kompanije UPS-a prvi su put dostavili lijekove u dvorište privatne kuće i u dom za starije osobe u SAD-u, objavila je tvrtka u utorak.

Letom u petak u gradu Caryju u Sjevernoj Karolini, podružnica UPS-a Flight Forward "potukao" je konkurente u utrci za to golemo tržište.

A Volocopter air taxi performs a demonstration in Singapore STIŽE ZA KOJU GODINU Futurističko rješenje za gužve: Taksijem letio iznad Singapura

Drugi dron dostavio je lijekove iz ljekarne CVS-a pacijentima na javnu površinu u sklopu doma za starije i nemoćne osobe.

Paketi veličine manje kutije za cipele spušteni su iz dronova koji su lebdjeli na visini od šest metara.

To su prvi takvi letovi izvedeni u sklopu programa koje je odobrila Savezna uprava za zračni promet.

Regulatori još uvijek "bruse" pravila po kojima će bespilotne letjelice operirati u američkom zračnom prostoru. Precizne smjernice očekuju se 2021.

Flight Forward i startup tvrtka Matternet potpisali su niz ugovora za dostavu bioloških uzoraka u nekoliko medicinskih ustanova.

VIDEO: LETEĆI RIBAR Golemi dron ga je dignuo iznad vode, pecao je i pijuckao pivo

Wing, operater dronova u vlasništvu Googleove tvrtke Alphabet, udružio se s lancem ljekarni Walgreens i Federalnim poštama (FedEx) radi kućnih dostava u Christiansburgu u Virdžiniji.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message