To je to što me zanima!

Država daje 7 milijuna kuna: Uzmite subvenciju za eko auto

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Država će s 30 tisuća kuna sufinancirati kupovinu hibridnog automobila, s 50 tisuća kupovinu hibridnog plug in auta, a sa 70 tisuća nabavu potpuno električnog auta...
Vidi originalni članak

Ovo je jedna od tek nekoliko punionica za električne automobile u Hrvatskoj. Samo za usporedbu, Slovenija ih ima već više od dvije stotine.

Unatoč zaostatku i Hrvatska počinje subvencionirati kupovinu eko vozila. Ministarstvo zaštite okoliša i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pokrenuli su projekt poticanja nabave vozila sa smanjenom emisijom ugljičnog dioksida. 

Za to su za ovu godinu namijenili 7 milijuna kuna.

Država će tako s 30 tisuća kuna sufinancirati kupovinu hibridnog automobila, s 50 tisuća kuna kupovinu hibridnog plug in automobila, a s maksimalnih 70 tisuća kuna nabavu potpuno električnog auta. Upravo se takvim autom već dvije godine u testnoj fazi koriste u Energetskom institutu Hrvoje Požar.

Broj punionica trebao bi se povećati s povećanjem broja električnih automobila, a dok se to ne dogodi, mogu se puniti i na običnu utičnicu za struju.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Hilfiger 1978 22.03.2014.

    ...a ja platio 550 kuna više na tehničkom jer vozim na plin,smislit će oni već nešto da nam opet uzmu lovu samo čekaju da se ova elektro sranja počnu prodavati...

  • MiroIvanović 20.03.2014.

    jeb** taj auto nemože ni tri malo jača čovjek apovuč

  • global 17.03.2014.

    da li je riječ o eko vozilima ili samo o autima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare