To je to što me zanima!

Dyson tvrdi: Siemens i Bosch varali na testovima usisavača

Iz Dysona tvrde kako Siemens i Bosch ne bi trebali na određenim usisavačima imati AAAA oznake jer njihovi motori troše više energije u stvarnim uvjetima
Vidi originalni članak

Nakon Volkswagena i skandala s emisijama ispušnih plinova u novoj aferi sada su tvrtke koje se bave usisavačima. Naime, britanski proizvođač usisavača Dyson optužio je Bosch i Siemens da su varali na testovima učinkovitosti.

Kako navode, Siemens Q8.0 i Bosch GL80/In'Genius ProPerform usisavači u laboratorijskim testovima su trošili manje električne energije, dok u stvarnim uvjetima trošili drastično više struje. Cijelu stvar Dyson uspoređuje s postupkom koji se vidio i kod Volkswagena. 

Iz kompanije navode da su ti proizvodi protiv pravila dobili AAAA oznake europskih regulatora, piše Telegraph. Dyson navodi da su u testu koristili čiste vrećice, dok u stvarnosti s prljavijim vrećicama senzor govori motoru da poveća snagu sa 750W na 1600W te da bi tada energetski razred trebao biti E ili F. 

To su, kako se navodi, utvrdili u neovisnom testiranju te je zbog toga Dyson pokrenuo postupak protiv Siemensa u Njemačkoj i Belgiji te  protiv Boscha u Nizozemskoj. 

Iz Boscha demantiraju da njihovi uređaji rade drukčije kod kuće ili u laboratoriju te da bilo kakvi suprotni navodi dovode u zabludu. 

- Ne razumijemo navode Dysona i odbacujemo ih - rekli su iz kompanije i dodali da su predani biti potpuno otvoreni oko energetskih oznaka i performansi usisavača. Independent prenosi kako i iz Siemensa odbacuju ove tvrdnje. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare