To je to što me zanima!

E-namještaj: Puni računala i daje nam besplatni internet

Ivan Mrvoš (19) izradio je svjetleće elektroničke taburee na kojima možete puniti mobitel. Taburei mogu mijenjati boju svjetla, imaju bluetooth i priključak za USB
Vidi originalni članak

Stol i četiri stolice razvijao sam tri mjeseca. Sve sam radio sam, dizajn, konstrukciju i elektrotehniku, rekao nam je Solinjanin Ivan Mrvoš (19) koji je izumio svjetleće elektroničke taburee.

Ideja se rodila nakon što je u jednom splitskom klubu vidio lončanice koje svijetle. Potom je na internetu vidio da su Kinezi osmislili svjetleće kutije za sjedenje. Ivan je izradio sličnu kutiju, obložio je da bude udobna i pretvorio u elektronički namještaj. Pritiskom na gumb mogu mijenjati boju svjetla, imaju bluetooth i priključak za USB. Noviji modeli sami će mijenjati boje i reagirati na glazbu, imat će 16 nijansi boja i na njih će se moći staviti reklame.

- Oduvijek me je fascinirala elektronika, mehanika i robotika. Tako sam za maturalni rad napravio robota za traženje mina – kaže Mrvoš.

Sad osmišljava i klupe za javne površine na kojima će ljudi moći puniti mobitele, tablete i laptope. Klupe će biti energetski neovisne i punit će se na solarne ploče, a ujedno bi trebale biti svojevrsni priključak za internet.

U ideju je zasad uložio oko 7000 kuna i traži ulagače. Kad počne proizvodnja, kupci će moći sami birati oblik stolova i stolica kakav žele.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • MatejČehovski 22.09.2014.

    kolko g*upih ljudi.. decko ima 19 godina..sta ste vi napravili sa 19 godina? bravo ivane,samo tako nastavi,, admine nemoj opet obrisat kom.. ;)

  • Julian Assange 22.09.2014.

    daje nam besplatni internet?!? WOOOW! ;) pa jel moguće izvalit ovoliku glupost. Pitam se znaju li novinari kako se "daje internet"? imaju li to doma opće il su vidli sam na poslu, plate li koji račun katkad ili smatraju ak kupe tabure da bu im to platilo i internet priključak ;)))

  • HrvojeMilaković_1 22.09.2014.

    spojit led diode u kutiju stavit kusin stavit prikljucak za usb i spojit struju.... kakav izumitelj!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare