To je to što me zanima!

'Emisiju ugljičnog dioksida morat ćemo svesti na nulu'

Vodeći čovjek Microsofta održao je predavanje na konferenciji TED u Kaliforniji. Gates je govorio o energiji, klimi i utjecaju na siromašne države svijeta
Vidi originalni članak

Na predavanju u sklopu konferencije TED osnivač Microsofta Bill Gates pozvao je u petak svjetske tehnološke inovatore da se udruže i pronađu način za pretvaranje nuklearnog goriva u čistu energiju. Rekao je kako je pronalazak jeftine i čiste energije važniji nego pronalazak lijekova, u što je njegova zaklada uložila 50 milijardi dolara. Klimatske promjene će, kaže Gates, najviše pogoditi siromašne zemlje koje žive od poljoprivrede. Rok za smanjenje emisije ugljikovog dioksida je do 2050. godine. Ako do tada ne stignemo do razine nule prijeti nam klimatska katastrofa. Većinu svog izlaganja posvetio je objašnjvajući nuklearnu tehnologiju koja bi uran pretvarala u električnu energiju. Američke zalihe urana tom bi tehnologijom samo SAD napajale električnom energijom 100 godina. Tehnološka otkrića koja će se razvijati treba ulagati u siromašne zemlje usporedno s njihovim razvojem. TED je neprofitna organizacija koja organizira konferencije. Na konferencijama govornici iz cijelog svijeta iznose svoje ideje o određenoj temi unutar 18 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • drug Tito_1 20.02.2010.

    bitno je da se lupeta,onako...bezveze..

  • papaja 20.02.2010.

    Ma ovo je samo propaganda da bi neki još koji milijunčić namakli. Onda brate ti prvi odreci se svojih skupih plovila, aviona i auta. Jer kad uzmemo, ti sam ispustiš CO2 ko nas 10.000 običnih smrtnika godišnje!

  • Roci 20.02.2010.

    globalno zatopljenje je laz

Komentiraj...
Vidi sve komentare