To je to što me zanima!

Engleski Jersey jedna je od zadnjih adresa neandertalaca

Metodom kojom su mjerili kada su tragovi s otoka u La Mancheu posljednji put bili izloženi Suncu, znanstvenici su otkrili da su zubi neandertalaca puno mlađi
Vidi originalni članak

Znanstvenici koji su na engleskom otoku Jersey u kanalu La Manche otkrili zube neandertalaca kažu da je to vjerojatno bilo jedno od posljednjih mjesta na kojem su živjeli, objavljeno je u studiji Arheološkog instituta Sveučilišta u Londonu, piše BBC.

Britanski arheolozi otkrili su predmete koji su dokaz prisutnosti naših dalekih rođaka, a da velik dio nalazišta u St. Breladeu ima sedimente koji datiraju i do posljednjeg ledenog doba. Na ovom su nalazištu našli i više kamenih alata neandertalaca, nego u ostatku Britanskog otočja zajedno. Arheolog Matt Pope kaže da su mislili kako su ranijim istraživanjima nestali gotovo svi tragovi, ali da je pronalazak toliko novih detalja uzbudljiv poput otkrića potpuno novog nalazišta. 

Metodom kojom su mjerili kada su zrnca pijeska posljednji put bila izložena Suncu, znanstvenici su otkrili da su sedimenti stari između 100.000 i 47.000 godina, što znači da su zubi pronađeni 1910. godine vjerojatno pripadali posljednjim neandertalcima u regiji.

Studija: Jesu li neandertalci izumrli ranije no što se mislilo?

Idi na 24sata

Komentari 10

  • fallout2 20.10.2013.

    aj kući, nastali smo od majmuna...3 slika, prestrašno http://junior.24sata.hr/zivotinje/orangutan-hang-morao-je-na-pregled-vadili-su-mu-krv-337509

  • cruwell123 20.10.2013.

    da ih nismo istrijebili bilo bi ih jos i danas

  • Boxy_1 20.10.2013.

    Ako počnu istraživati ovdašnje neandertalce,nastat će prava zbrka. Tek tada će vidjeti u kakvoj zabludi i ne znanju su živjeli sve ove godine :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare