To je to što me zanima!

Fejs ne želi bojkot oglašivača: Stranice sa seksom bez oglasa

Oglasi se novom odlukom Facebooka neće pojavljivati na stranicama koje se vežu uz seks ili nasilje. Ovo ne bi trebalo značajno utjecati na prihode, kaže Facebook
Vidi originalni članak

Facebook je objavio u petak kako više neće dozvoljavati da se oglasi pojavljuju na stranicama sa seksom i nasilnim sadržajem, kako bi udovoljili oglašivačima koji ne žele da ih se veže s takvim spornim sadržajem.

Ovaj potez uslijedio je mjesec dana nakon što je nekoliko oglašivača povuklo svoje oglase s Facebooka zbog vijesti o stranicama koje promiču nasilje nad ženama. Iz Facebooka su tada rekli da moraju poboljšati sustave za otkrivanje i uklanjanje takvog sadržaja. BBC piše kako su Marks and Spencer i BSkyB bili među oglašivačima koji su suspendirali svoje oglase. Skyjev oglas promovirao je vaučer za M&S, ali se oglas pojavio na stranici koja se zvala 'slatki i gay dečki'.

Inače, Facebooku oglasi donose 85 posto ukupnog prihoda, piše Reuters. Iz kompanije kažu da ove promjene neće imati značajnog utjecaja na poslovanje. Stranica koja, recimo, prodaje seksualne igračke na desnoj strani više neće imati reklame. Jednako pravilo vrijedit će i za stranice i grupe uz koje se veže nasilje. 

Facebook priznao da nisu učinkoviti protiv govora mržnje.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • vujacka 30.06.2013.

    malo komentarA IZGLEDA DA SU SVI NA FEYSU:)

  • CptNemo 29.06.2013.

    Već sam sa smiješkom pročitao "ukida se facebook" - ah...moram kavu popit očito..

  • vujacka 29.06.2013.

    pa trebalo to odavno ukinuti.tko god je na feysu zauvijek si je prominio život.u nekom smislu:(

Komentiraj...
Vidi sve komentare