To je to što me zanima!

Facebook ulaže 300 milijuna dolara u spas lokalnih medija

Ovo je dosad najveće ulaganje u novinarstvo, no razlikuje se od prethodnih po tome što nije direktno vezan uz Facebookove proizvode ili distribuciju sadržaja na Facebooku
Vidi originalni članak

Facebook je u utorak najavio da će u sljedeće tri godine u cijelom svijetu uložiti 300 milijuna dolara u lokalne novinske sadržaje, dok se u isto vrijeme nalazi suočen brojnim kritikama oko svoje uloge u padu medijskog sektora, piše Reuters.

Ovo je dosad najveće ulaganje u novinarstvo, no razlikuje se od prethodnih po tome što nije direktno vezan uz Facebookove proizvode ili distribuciju sadržaja na Facebooku. Tako će neka sredstva ići direktno u neprofitne organizacije. 

- Ne želimo da izdavači ovise o nama, ali želimo ih podržavati - rekao je Campbell Brown iz Facebooka, prenosi CNN. Dodaje kako će se i dalje boriti protiv lažnih vijesti, dezinformacija i nekvalitetnog sadržaja, ali da imaju priliku i odgovornost da pomognu lokalnim medijima da rastu. 

Tako bi u prvom krugu investicija u SAD-u trebali pomoći lokalnim medijima da nauče kako koristiti tehnologiju i poboljšaju prikupljanje vijesti i kreiraju nove proizvode, angažiraju mlade novinare. Uz to planiraju i proširiti program koji pomaže lokalnim medijima da poboljšaju privlačenje pretplatnika i donacija članova. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Blokirani Batina 15.01.2019.

    Ulaganje u novinarstvo ili kupovina monopola na "vijesti"?

  • user_204031 15.01.2019.

    Cuj to, kritike facebooku zbog lose prodaje novina.. to je kao da su proizvodjaci pisacih masina kritizirali proizvodjace racunala zbog lose prodaje.. debilno

Komentiraj...
Vidi sve komentare