To je to što me zanima!

FBI ima novi odjel, špijunirat će Skype i bežične komunikacije

Predstavnici udruga za zaštitu građanskih prava pobunili su se jer se šuti o jedinici koja nije službeno predstavljena, a nema ni stranicu te traže otkrivanje detalja
Vidi originalni članak

Nakon gotovo četiri godine planiranja i 54 milijuna dolara, FBI će uskoro pustiti u rad novu jedinicu kojoj je cilj razvijanje novih načina za praćenje online i bežičnih komunikacija, piše CNET. Na jedinici (Domestic Communications Assistance Center - DCAC) su uz FBI radili i agencija za suzbijanje narkotika i savezni maršali. Njihova zadaća će biti praćenje komunikacija preko Skypea, izrada prislušnih uređaja, ali i pomoć za lokalne i druge razine vlasti u SAD-u. Također će analizirati i podatke koje će dobiti temeljem sudskog naloga.  

FBI je već neko vrijeme tražio obuhvatniji pristup elektroničkom nadzoru jer im je razvoj tehnologije i zaštite onemogućio  presretanje komunikacija. 

Zbog činjenica kako se o jedinici šuti, nema svoju stranicu, a nije ni službeno predstavljena pobunili su se i predstavnici udruga za zaštitu građanskih prava te traže da se objave detalji o ovom programu i što točno FBI radi. Tako se zbog tajnosti podižu i pitanja o mogućoj zloporabi ovih tehnologija.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • baky126 24.05.2012.

    a koliko ima takvih jos. bolje ne znati

  • JunFan 24.05.2012.

    Mogu mi bežično popušiti ....c

  • Ovca009 24.05.2012.

    Sva sreca pa su Facebook postedjeli spijuniranja

Komentiraj...
Vidi sve komentare