To je to što me zanima!

FBI upozorio na FaceApp: To je rusko, može biti prava prijetnja

FBI je rekao da sve proizvode iz Rusije, tako i ovu aplikaciju, smatraju potencijalnom prijetnjom. Dodaju i kako će djelovati u slučaju da nađu dokaze stranog političkog utjecaja kroz aplikaciju
Vidi originalni članak

FBI je i službeno rekao da popularna aplikacija za starenje FaceApp i druge mobilne aplikacije iz Rusije predstavlja "potencijalnu protuobavještajnu prijetnju". 

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To su napisali u odgovoru američkom senatoru Chucku Schumeru koji je zatražio istragu oko ove aplikacije koja je ovog ljeta zapalila internet zbog sjajnih mogućnosti kojima su ljudi mogli dodati nekoliko desetljeća svome licu. No u isto vrijeme aplikacija je potaknula i niz pitanja oko privatnosti. 

Sad je FBI rekao da sve proizvode iz Rusije, tako i ovu aplikaciju, smatraju potencijalnom prijetnjom. Dodaju i kako će djelovati u slučaju da nađu dokaze stranog političkog utjecaja kroz aplikaciju. 

TAMNA STRANA APLIKACIJE Panika zbog FaceAppa: Jeste li dali sve svoje podatke Rusima?

Kako prenosi BBC, iz FaceAppa još nisu reagirali, a ranije su istaknuli kako ne pohranjuju fotografije trajno i ne prikupljaju gomile podataka, već samo učitavaju fotografije koje sus korisnici odabrali za uređivanje.

Kao što smo pisali u srpnju, Schumer je tražio istragu oko toga predstavlja li aplikacija prijetnju nacionalnoj sigurnosti i je li rizik za milijune Amerikanaca.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Vida83 04.12.2019.

    vijest stara nekoliko mjeseci...super ste

  • mat mat 03.12.2019.

    Ako si bolji od amera ti si im nacionalna prijetnja

  • 03.12.2019.

    ne kasnite ni godinu dana ,svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare