Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

FBI upozorio na FaceApp: To je rusko, može biti prava prijetnja

FBI je rekao da sve proizvode iz Rusije, tako i ovu aplikaciju, smatraju potencijalnom prijetnjom. Dodaju i kako će djelovati u slučaju da nađu dokaze stranog političkog utjecaja kroz aplikaciju

Foto: FaceApp
9 komentara

FBI je i službeno rekao da popularna aplikacija za starenje FaceApp i druge mobilne aplikacije iz Rusije predstavlja "potencijalnu protuobavještajnu prijetnju". 

Pogledajte video

To su napisali u odgovoru američkom senatoru Chucku Schumeru koji je zatražio istragu oko ove aplikacije koja je ovog ljeta zapalila internet zbog sjajnih mogućnosti kojima su ljudi mogli dodati nekoliko desetljeća svome licu. No u isto vrijeme aplikacija je potaknula i niz pitanja oko privatnosti. 

Sad je FBI rekao da sve proizvode iz Rusije, tako i ovu aplikaciju, smatraju potencijalnom prijetnjom. Dodaju i kako će djelovati u slučaju da nađu dokaze stranog političkog utjecaja kroz aplikaciju. 

TAMNA STRANA APLIKACIJE Panika zbog FaceAppa: Jeste li dali sve svoje podatke Rusima?

Kako prenosi BBC, iz FaceAppa još nisu reagirali, a ranije su istaknuli kako ne pohranjuju fotografije trajno i ne prikupljaju gomile podataka, već samo učitavaju fotografije koje sus korisnici odabrali za uređivanje.

Kao što smo pisali u srpnju, Schumer je tražio istragu oko toga predstavlja li aplikacija prijetnju nacionalnoj sigurnosti i je li rizik za milijune Amerikanaca.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message