To je to što me zanima!

Florida slučajno zabranila sva računala i pametne telefone

Na Floridi su donijeli zakon o zabrani internet kafića i automata za igru, no tako su ga loše složili da se može primijeniti na svaki uređaj koji se spaja na internet
Vidi originalni članak

Na Floridi su nedavno odlučivali o zabrani internet kafića, no zakon su toliko loše složili da su praktično u ilegalu stavili i svako računalo u državi. 

Guverner Rick Scott u travnju je odobrio zabranu automata za igre i internet kafića, nakon što je humanitarna organizacija povezana sa zamjenicom guvernera Jennifer Carroll ugašena zbog sumnje da je bila kockarski paravan. Zamjenica guvernera usred tog skandala je dala i ostavku, a kasnije je ugašeno i 1000 internet kafića, među kojima i oni tvrtke Incredible Investments. Taj su koristili brojni radnici migranti za svoje online poslove. 

Vlasnica Consuelo Zapata tužila je državu nakon što su njeni odvjetnici otkrili da je zabrana tako loše složena da bi se mogla primijeniti na svako računalo ili uređaj spojen na internet, stoji u tužbi koju su podnijeli. 

Zakonska zabrana određuje automate za igru kao svaki 'sustav ili mrežu uređaja' koji se može koristiti za igre. Taj široki opis se može primijeniti na sve ostale uređaje te kažu da je zabrana neustavna, prenosi Huffington post. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • CptNemo 10.07.2013.

    Čudite se Amerima a doma imate još imbecilniji primjer zakona? TV petplata...kaže da je ( najnovija dopuna) to "porez na posjedovanje uređaja koji može reproducirati A/V zapis"...Što se odnosi onda i na monitore, Flash drives, MP4 drives, Navigacije u vozilima, Eksterne diskove...MOBITELE.....Dajte malko o tome se raspišite...elemenata protuustavnosti ( a i čistog imbecilizma) u "zakonodavca" nije manjkalo...

  • Vražji Vrag 09.07.2013.

    Bedarije

  • Gibbs 09.07.2013.

    možda i nije slučajno, jer ak se možeš spojiti na internet, možeš se i kockati. Naši bi već našli par rupa i pukotina u zakonu kroz koje se može provući ;))

Komentiraj...
Vidi sve komentare