To je to što me zanima!

Frende, dođi bliže! Helikopter i rover na Marsu snimili selfie

Veliki rover koristio je kameru na kraju svoje robotske ruke kako bi snimili fotografiju na kojoj se nalaze Perseverance i helikopter Ingenuity kojeg u nedjelju čeka prvi let ljudske letjelice na drugom planetu
Vidi originalni članak

Samo par dana prije povijesnog prvog leta na drugom planetu, maleni helikopter Ingenuity i rover Perseverance snimili su zajednički selfie na Marsu i poslali ga na Zemlju.

Veliki rover koristio je kameru na kraju svoje robotske ruke kako bi snimili fotografiju na kojoj se helikopter nalazi otprilike 4 metra od Perseverancea. 

Kako kažu iz NASA-e, kamera WATSON snimila je 62 pojedinačne fotografije koje su spojili na Zemlji kako bi dobili ovaku fotografiju za uspomenu s Marsa. 

Maleni helikopter stigao je na dnu rovera do Marsa, a od njega se odvojio prije pet dana, a preživio je i jedan od ključnih momenata misije - ledenu noć na Marsu u kojoj ga je grijala njegova energija koju je prikupio kroz dan.

POVIJESNI LET Helikopter spustio noge, na prvi let na Marsu kreće 11. travnja

NASA planira poslati maleni helikopter na prvi let 11. travnja, a ako sve prođe prema planu, u ponedjeljak bi trebali znati rezultate misije.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • nap 09.04.2021.

    Nece letjeti dugo samo par minuta visina 50 m

  • c_r_o_a_t 08.04.2021.

    Ovo uopce nije mars... Sesvete kad sunce zalazi... Tocno vidim livadu di se mali amir I saban igraju

  • 08.04.2021.

    Evo točnih koordinata lokacije gdje je su snimljene ove slike. 34.945141, -115.790452

Komentiraj...
Vidi sve komentare