To je to što me zanima!

Gamescom očekuje 500.000 ljudi, glavna tema su VR igre

Glavna tema najvećeg gaming sajma u Europi su igre u virtualnom svijetu, a opremu za igre u virtualnoj stvarnosti predstavit će vodeće kompanije poput Sonyja i Microsofta
Vidi originalni članak

U Kölnu je u srijedu otvoren Gamescom, najveći sajam kompjuterskih igara u Europi na kojem se do nedjelje očekuje preko pola milijuna posjetitelja.

Glavna tema ovogodišnjeg Gamescoma, koji se održava pod sloganom „Junaci u novim dimenzijama“ bit će igre u virtualnom svijetu. Vodeće svjetske kompanije poput Sonyja i Microsofta na Gamescomu će predstaviti novu opremu prilagođenu igrama u virtualnoj realnosti.

- Gamescom je jedini sajam na kojem svoje najnovije proizvode i prije puštanja u promet predstavljamo ljubiteljima kompjuterskih igara - rekao je Aaron Greenberg, šef marketinga Microsoftovog odjela za igre Xboxa.

Ulaznice za ovogodišnji Gamescom, koji se za javnost otvara u četvrtak, su odavno rasprodane. Na ovogodišnji sajam se prijavilo preko 8.000 kompanija iz sektora kompjuterskih igara, a Gamescom je kroz popratni program, poput koncerata i organiziranih susreta igrača, prisutan do nedjelje i u cijelom gradu.

Ovogodišnji Gamescom zbog nedavnih terorističkih napada u Njemačkoj i susjednoj Francuskoj i Belgiji prate pojačane mjere sigurnosti. Gosti se mole da na područje sajma ne donose naprtnjače i torbe, a oprema koja imitira oružje je zabranjena.

Paralelno s Gamescomom je pokrenuta i prva online ambulanta za ovisnike o internetu i kompjuterskim igricama. Ovdje posjetitelji mogu testirati sebe ili nekog člana svoje obitelji na eventualnu ovisnost o internetu ili igricama.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • funky0308 19.08.2016.

    Mislim da VR kakav nude Oculus i HTC nema buducnost, prosirena stvarnost je puno realnija za nastavak usavrsavanja, Intel je pokazao sveje ideje, MS svoje i nekako mi se cini da se radi o puno boljem i potrebnijem proizvodu od "obicnog" VRa. Augmented Reality se odlicno snalazi u medicini, u svim istrazivacim zanimanjima pa i u igrama. Puno kompletnije i bolje rjesenje.

  • Dr.Gonzo. 17.08.2016.

    Pocelo je, VR polaku ulazi na trziste, stvara se put za next gen konzole koje ce biti dosta bazirane na VR-u. Vrlo vjerojatno cemo morati pricekati jos 1 generaciju nakon toga , znaci 5-6 godina dok se VR ne usavrsi I ne pocne siroko primjenjivati . Uglavnom za 10 godina igre se vise nece igrati na tipkovnici I misu ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare