To je to što me zanima!

Geolozi otkrili fosile prvih živih bića stare 3.4 milijarde godina

Znanstvenici su fosile pronašli na najstarijoj plaži svijeta, Strelley Pool u Australiji. Vjeruje se da se radi o mikroskopskim bakterijama koje su preživjele bez kisika
Vidi originalni članak

Tim australskih i britanskih geologa otkrio je fosilizirane, jednostanične organizme stare 3.4 milijarde godina. Tvrde kako su to najstariji poznati fosili na Zemlji, prenosi Today. Znanstvenici su ih pronašli u pijesku na najstarijoj plaži svijeta, Strelley Pool u zapadnoj Australiji.

Vjeruje se da se radi o mikroskopskim bakterijama koje su se u ranom razdoblju naše planete morale prilagoditi da prežive bez kisika. Živjele su na sumporu izbačenom iz vulkana, rekao  je dr. David Vacey sa Sveučilišta Zapadna Australija za časopis Nature Geoscience.

Geolozi se nadaju ovim otkrićem potvrditi da je život na Zemlji evoluirao iznenađujuće brzo nakon što je val asteroida udario u planet. Daljnje istraživanje ovih najstarijih svjetskih organizama ne samo da će pomoći znanstvenicima da saznaju više o početku života ne Zemlji, već će također pomoći pri pronalaženju života negdje drugdje, izvan Zemlje.

Buduće misije na Marsu mogle bi se usredotočiti na drevne plaže i pijesak iz rijeka koje se pretvorilo u stijene s tragovima primitivnog života.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • brko1 23.08.2011.

    To bijahu - Hrvati

  • peki54321 23.08.2011.

    zanimljiviji su mi Nemeš i Marijana

  • gogo83_1 23.08.2011.

    Pronašli su Adama i Evu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare