To je to što me zanima!

'Gledanje u vaš profil na Fejsu može vam podići raspoloženje'

Znanstvenici na sveučilištu u Portsmouthu na maloj studiji su otkrili da gledanje vlastitih profila može imati terapeutski učinak. No, studiju planiraju opet testirati
Vidi originalni članak

Gledanje u vaše stare fotografije na Facebooku može popraviti raspoloženje i umiriti vas kao šetnja u parku, otkriva nova studija. Istraživači su otkrili kako korisnici na društvenoj mreži uglavnom objavljuju pozitivne statuse i slike, a pregledavanje toga kada smo utučeni ili loše volje podsjeća nas na bolje vrijeme. Skoro 90 posto korisnika na Facebook dolazi kako bi vidjelo vlastite zidove, a 75 posto njih to čini kada su lošeg raspoloženja. Ova istraživanja u suprotnosti su s nekima koja kažu da iste radnje mogu biti loše po mentalno zdravlje, a Alice Good sa sveučilišta u Portsmouthu kaže da su i njih ovi rezultati iznenadili. Dodaje da je ovo bila mala studija te da će je testirati na većem broju korisnika. Oni su obuhvatili tek 144 korisnika koji su prosječno imali 34 godine, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Prudens 19.03.2013.

    Ovo su za mene gluposti, i ne vjerujem baš u ovo,,,...

  • AntonTrdić 19.03.2013.

    to je zanimljivost za cr7

  • fanny5 19.03.2013.

    Sigurno si jako "sretan" kad vidiš svoju sliku od prije 5 ili 10 godina, poslije odeš pred ogledalo i padneš u depresiju! Znanstveno istraživanje - studija od 144 ispitanika, jako studiozno!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare