To je to što me zanima!

Google krenuo s isporukama, pogledajte što kriju naočale

Baterija Googleovih naočala trebala bi trajati jedan dan. Kamera će snimati video u 720p rezoluciji, a fotografije u 5 megapiksela. Za zvuk ne koristi slušalice
Vidi originalni članak

Google je krenuo s prvim isporukama pametnih naočala Glass, a objavili su i osnovne tehničke detalje o malom uređaju. Naočale bi tako trebale izdržati cijeli dan korištenja na jednom punjenju baterija, ali naravno ako ćete snimati video ili koristiti video chat, trajat će puno kraće. ZDnet prenosi kako je rezolucija ekrana kao da gledate 25-inčni monitor s udaljenosti od 2,5 metara, no ne nude više detalja.

Naočale će dolaziti s 16 GB Flash memorije, od čega će 12 GB biti dostupno korisnicima, a memorija se može sinhronizirati s Google Drive jer je sve povezano vašim Google računom. 

Kamera će snimati fotografije od 5 megapiksela, a video snima u 720p rezoluciji. Nema slušalica, već se zvuk vibracijama prenosi na vašu lubanju te na srednje uho.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • DISHONORED 30.04.2013.

    Meni su super naočale no najvjerojatnije su skupe ko sam vrag.To je veliki tehnološki napredak,močemo prićat kad god oćemo,vidjet se kada god oćemo.

  • Hasenfefer 21.04.2013.

    E sad. Da pomogneš klincima da ne cukaju one torbetine sve si stavi na TABLET. to je OK. ali je već zastarjelo. samo jedna riječ 3 D tehnologija u učionici. znači čak ni 2D tableti već naočale sunčane i 3D interaktivna tehnologija.. npr RIM borbe GLADIJATORA. Uz pomoć projektora zracala i ostalih HOKUS-POKUS magije dobiva se sljedeće. Znači kao IGRICE, kao da su učenici TAMO. Moguće je potpuno oživjeti arhitekturu. I ne samo to. Dok profać predaje mogu se igrat i neke igrice. Recimo Napad štuka na SV. Georga ILI zračne bitke tvrđava MESEMŠMITA Oslobađanje AUUŠVICA BOMBARDIRANJE drezdenA. ILI napad 7. konjičke ili TRAFALGAR Ili romeo i julija cijeli roman se priča kao da ste u njemu. mislim da će organoleptične metode puuuuuno pomoći u učenju djece. Štose tiče tehnologije ja ipak LAPTOP preferiram nad one GLUPOSTI. lp Damir Bosnar, dipl. inž. inače imam sve u glavi ako trebaš pomoć u razradi ideje ali samo treba odraditi programiranje uz savjete struke. Nekaj kaj su ENGlezi napravili s LODONOM za vrijeme srednjeg vijeka. znači učenje igra, misaoni problemi koji potiču djecu da se nauče misliti i rješavati probleme. Čisti inženjerski pristup.

  • Hasenfefer 21.04.2013.

    OVAK. Onaj dečec iz HG SPOTA s dugom kosom. HOČEŠ INOVACIJU (10% molim za autorska prava i tantijeme) na primjeru tvoje inovativne ideje ću inovacijom i upotrebom novih tehnologija tvoju inovaciju dovesti do savršenstva. Znači ti si delal 3D aplikacije za interaktivniSHOPPING prek interneta. Onda si shvatio (makar sam ja tu idejicu natuknuo) da bi ta aplikacija fenomenalno poslužila za učenje i podučavanje djece u školi. Gdje bi kroz igru i zanimljivih pričica objasnile osnove prirodnih znanosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare