To je to što me zanima!

Google protiv diskriminacije na ZOI s porukom u boji Pridea

Google je uoči početka Olimpijskih igara objavio doodle u boji Gay Pridea, što mnogi smatraju protestom protiv zakona koji brani popagandu netradicionalnih veza
Vidi originalni članak

Google redovito mijenja izgled svoje početne stranice kako bi obilježili važne datume, a uoči početka Zimskih olimpijskih igara objavili su doodle s u bojama zastave koja simbolizira Gay Pride. 

Na početnoj stranici objavili su i poruku:

"Bavljenje sportom je ljudsko pravo. Svakom pojedincu mora biti omogućeno bavljenje sportom, bez diskriminacije bilo koje vrste i u olimpijskom duhu, što zahtijeva obostrano razumijevanje u duhu prijateljstva, solidarnosti i fair playa." – Googleov prijevod Olimpijske povelje.

Googleova poruka dolazi u vrijeme pritiska na Međunarodni olimpijski odbor da se u Olimpijsku povelju, iako spominje diskriminaciju bilo koje vrste, umetne i dio koji će se odnositi na diskriminaciju na temelju seksualnog opredjeljenja. Šef MOO-a Thomas Bach rekao je u ponedjeljak da je otvoren i za takvu opciju. U Rusiji je na snazi zakon kojim se kriminalizira propaganda netradicionalnih veza koja može biti dostupna i maloljetnicima, a Bach je ponovio da se taj zakon neće provoditi protiv sportaša koji će u Rusiji govoriti o gay pravima.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • nopliz, nopliz 12.02.2014.

    gugl je najbolji :)

  • tutek 10.02.2014.

    Ovo je već previše. Samo čekam kad će početi iskakati iz paštete.

  • slucajni prolaznik... 09.02.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare