To je to što me zanima!

Googleova karta otkrila gdje i koliko zapravo vrebaju hakeri

Safe Browsing skeniranje je proveoi u Hrvatskoj, a otkriveno je da oko sedam posto stranica, od njih 3.567 skeniranih, sadrži malware. Slična je situacija i u Sloveniji
Vidi originalni članak

Dvije najveće prijetnje na internetu su zlonamjerni softver (malware), koji može preuzeti kontrolu na vašem računalu, te phishing, odnosno krađa identiteta, gdje vam pokušavaju ukrasti šifre i ostale privatne informacije.

Google je zato 2006. godine pokrenuo program Safe Browsing, koji u suradnji s nekoliko preglednika štiti gotovo milijardu ljudi dnevno od tih prijetnji.

Safe Browsing skenira milijune internet stranica kako bi otkrio one stranice koji imaju malware, a da korisnici za njega ne znaju. Sada su u svom izvješću objavili i podatke o dijelovim svijeta na kojima vrebaju hakeri.

Skeniranje je provedeno i u Hrvatskoj, a otkriveno je da oko sedam posto stranica, od njih 3.567 skeniranih, sadrži malware. Slična je situacija i u Sloveniji, dok je, recimo, taj postotak u Srbiji veći, oko 11 posto.

Zanimljivo je da nijedna zemlja nema postotak veći od 15 posto. Najviše stranica koje sadrže malware je u Maleziji, njih 15 posto.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • AntonTrdić 27.06.2013.

    pa sta i google botovi su na neki nacin malware ali dobrocudni :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare