To je to što me zanima!

Googleovi auti bez vozača su prošli 500.000 km bez sudara

Članovi tima tijekom testiranja nisu imali niti jednu prometnu, a uskoro ih čekaju teži testovi, poput snijega. Lexusov RX450h novi je član obitelji pametnih vozila
Vidi originalni članak

Googleov automobil koji se vozi sam nedavno je dobio probne tablice, a iz kompanije su izvijestili kako je njihovih šest vozila ukupno prošlo oko pola milijuna kilometara. Tijekom testiranja u raznim uvjetima i dok je autom upravljalo računalo nisu imali niti jednu prometnu nesreću.

Google navodi kako su ovo sjajni rezultati, ali da ih čeka još puno posla, od testiranja u snježnim uvjetima, praćenja privremene regulacije prometa zbog radova i ostalih nezgodnih situacija s kojima se vozači susreću svaki dan. 

Njihovi vozači uskoro će sami, a ne u paru kao dosad, ići na vožnje do posla. Navode da je ovo još jedan korak naprijed, no da će i dalje članovi tima biti u vozačkom sjedalu i preuzeti kontrolu, ako je potrebno. Testirat će i novi pametni automobil, Lexusov SUV RX450h. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • matej212 12.08.2012.

    svaka čast... još uvjek na svijetu ima onih pametnih koji stvaraju naprednu tehnologiju...a mi koristeći takvu tehnologiju polako postajemo " glupi "

  • vitaminix 09.08.2012.

    jel to staje kad ga policija zaustavlja zbog prekoračenja brzine i kome pišu kaznu googlu? ;-)

  • ddudaj 09.08.2012.

    Sve je ovo lijepo i pohvalno. Pitam se kada od silne elektronike u vožnji nešto otkaže, šta će onda biti. Google je za daljnje testiranje uzeo Lexus, Japanci "i dalje jašu". Kada je Toyota u pitanju nebi me čudilo da je Lexus "strujaš" sa solarnim čelijama. Tko zna, budućnost je odavno počela.

Komentiraj...
Vidi sve komentare