To je to što me zanima!

Hakom je dodijelio frekvencije za LTE mrežu Vipnetu i HT-u

Ove frekvencije pogodne su za ugradnju LTE mreže u područjima gdje nije isplativo doći drugim vrstama širokopojasnog pristupa, a brzine su veće od ranijih mreža
Vidi originalni članak

Hrvatska agencija za poštu i telekomunikacije izvijestila je u ponedjeljak kako su Hrvatskom Telekomu i Vipnetu dodijelili digitalnu dividendu, odnosno frekvencijski pojas pogodan za implementaciju LTE mreže. 

Iz HAKOM-a kažu kako su frekvencijski pojas 791-821/832-862 MHz dobili do 2024. godine, a ističu da je ta frekvencija posebno iskoristiva, u ruralnim, odnosno slabije naseljenim područjima do kojih nije isplativo doći drugim vrstama širokopojasnog pristupa, a brzine prijenosa podataka puno su veće od onih u mrežama ranijih generacija (GPRS, EDGE, UMTS, HSPA).

Hrvatski Telekom i VIPnet će za dozvole u državni proračun Republike Hrvatske zajedno uplatiti jednokratne naknade u ukupnom iznosu od 300 milijuna kuna te pripadajuće godišnje naknade za uporabu radijskih frekvencija, navodu se u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • user_28947 01.11.2012.

    To je baš dobro za one ljude, koji do sada uopće nisu imali mogućnost koristiti gsm-e. Tu mislim na sela u teško pristupačnim područjima. A po gradovima će se ubrzati rad prijenosa podataka (interneta) za par puta.

  • crni83 29.10.2012.

    sve će mo to mi platiti. Al ne i ja. Ja uvodim poljski telefon, dosta žice,baterija i kurblaj !

Komentiraj...
Vidi sve komentare