To je to što me zanima!

Hawkingu oklada: Gdje želi, može se hvaliti da je genijalac

Predmet oklade Hawkinga i Turoka je bilo pravo da se pobjednik “po cijelom svijetu smije hvalisati da je on taj koji je otkrio pravu istinu o nastanku svemira i vremena”
Vidi originalni članak

Najveći živući teorijski fizičar Stephen Hawking otkrio je da je dobio okladu protiv nobelovca Neila Turoka. Pobjedu je objavio nakon što su znanstvenici s Harvard-Smithsoniana u ponedjeljak objavili otkriće gravitacijskih valova iz Velikog praska. Hawking se kladio da će gravitacijski valovi biti otkriveni i kao pobjednik se “po cijelom svijetu smije hvalisati da je on taj koji je otkrio pravu istinu o nastanku svemira i vremena”. 

Za BBC je rekao kako otkriće znanstvenika odbacuje Turokovu teoriju da svemir stalno kruži od jednog Velikog praska do sljedećeg. Potvrde li se otkrića ovih znanstvenika, to bi bio najsnažniji dokaz inflacije, tj. naglog širenja u najranijem periodu nastanka svemira. Teorija objašnjava i zašto svemir izgleda jednako u svim smjerovima, prenosi Guardian.

Hawking se jako voli kladiti, ali je prošle godine izgubio 100 dolara kladeći se protiv Gordona Kanea sa Sveučilišta u Michiganu nakon što je otkriven Higgsov bozon, čije je postojanje Hawking pobijao.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Adisibila 20.03.2014.

    A što je bilo prije velikog praska, to je zanimljivije istraživat.

  • safti 20.03.2014.

    ehehee dečki se klade i gube jedan od drugoga na kraju bez pojma o pojmu, eh baš nam je super sa takvim znanstvenicima

  • sime juric 20.03.2014.

    Još uvijek traje naučna diskusija između genija Hawkinga i fizičara Joseph Polchinski-og o crnoj rupi, ali je nedvojbeno da su posebne pojave na rubu znanosti još uvijek u sferi ne razumljene ili bolje, da su u sferi „intuitivne fizike“. Toga je svjestan i Hawking kada se je našalio i korigirao svoju teoriju o crnoj rupi baš u diskusiji sa Joseph Polchinski m ( bacanje astronauta u crnu rupu).

Komentiraj...
Vidi sve komentare