To je to što me zanima!

HRT će Igre u Sočiju prenositi eksperimentalno u HD kvaliteti

HRT 2 HD bit će dostupan u DVB-T2 standardu, dakle onima koji imaju televizore koji podržavaju ovaj noviji standard ili vanjske prijamnike koji ga podržavaju
Vidi originalni članak

HRT je objavio kako će ove godine po prvi puta Zimske olimpijske igre iz Sočija prenositi u HD rezoluciji. Zbog toga će pokrenuti i posebni kanal s oznakom HRT 2 HD koji će gledateljima biti dostupan na zemaljskoj DVB-T2 platformi uz sadašnji HRT 2 u standardnoj rezoluciji.

To znači da će ga moći gledati oni koji imaju televizore s DVB-T2 MPEG4 prijamnikom ili vanjski DVB-T2 MPEG4 prijamnik.

Na oba kanala bit će isti sadržaj, a HRT 2 HD bit će u digitalnim multipleksima C/E u Full HD rezoluciji. Noviji televizori koji podržavaju i DVB-T2 trebali bi kanal sami pronaći, a u slučaju poteškoća treba ručno pretražiti kanale. Eksperimentalno emitiranje trajat će od 7. do 23. veljače. 

HRT inače svoj sadašnji program emitira u DVB-T MPEG2 standardu, a na području sjeverne Hrvatske mnogima su dostupna prva dva kanala slovenske televizije u HD rezoluciji. 

Recite nam u komentarima koje još zemaljske kanale gledate u HD rezoluciji. Navedite i lokaciju.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nemam nadimak 07.02.2014.

    čitam članak i ne vjerujem,pa ovi sa HRT-a NISU NORMALNI pa za koga su to oni pustili HRT2HD program tko to može gledat zar misle da sam toliko lud da sad idem na poštu po receiver EVO-tv e pa nebute ga meni prodavali a ne ne.......VELIKO HVALA SLOVENCIMA NA SLO2HD i još jedno nije mi jasno čemu služi SPTV nema ni jedan prijenos sa olimpiskih igara ????

  • samoubojstvo iz zasjede 07.02.2014.

    znaci da se ipak moze! glavno da za pretplatu ljudi gledaju rezoluciju kao na spectrumu zx! lol

  • crozokiVk 06.02.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare