To je to što me zanima!

HT ulaže 700.000 kuna u inovativne digitalne projekte

Natječaj traje do 5. listopada i na njega se, preko online obrasca, mogu prijaviti sve obrazovne ustanove i neprofitne institucije koje promiču bavljenje STEM područjem
Vidi originalni članak

Hrvatski Telekom danas je otvorio prijave za novi donacijski natječaj Generacija NOW. Kroz ovogodišnji donacijski natječaj u razvoj STEM područja u Hrvatskoj ulažu 700.000 kuna te nastavlja suradnju s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

Natječaj traje do 5. listopada i na njega se, preko online obrasca, mogu prijaviti sve obrazovne ustanove i neprofitne institucije koje promiču bavljenje STEM područjem. Odabranim institucijama, za čitavo vrijeme trajanja programa, na raspolaganju će biti podrška stručnjaka iz IRIM-a, dok će Hrvatski Telekom svima donirati najmoderniju opremu za izradu kreativnih Internet of Things projekata, besplatan pristup internetu s besplatnim podatkovnim prometom te financijsku donaciju.

- Usvajanje novih vještina ne potiče samo osoban i profesionalan rast već čini napredak mogućim. Djelujući u sadašnjosti i osnažujući našu djecu, Generaciju NOW, zajedno stvaramo bolje sutra. Iznimno sam ponosan što je Hrvatski Telekom u posljednje četiri godine uložio više od četiri milijuna kuna u STEM edukaciju, ali prvenstveno što potičemo razvoj STEM kompetencija u Hrvatskoj od najranije dobi te djeci i mladima pomažemo u izgradnji bolje budućnosti za njih osobno, ali i za čitavo društvo. Zahvaljujući tome, u našem programu sudjeluje više 300 obrazovnih institucija, a više od 2200 kreativnih, predanih i znanja željnih mladih umova korak je bliže ostvarenju svojih snova i ostvarenju svojega punog potencijala. Iako je ovo vrlo izazovna godina za sve nas, upravo je sada još važnije podržati i uključiti mlade u područja koja će im otvoriti bezbroj mogućnosti -  izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Novost ovogodišnjeg programa jest IRIM-ov interaktivni edukacijski web portal Izradi! na kojemu je svima dostupan i besplatni tečaj o Arduinu, za STEM područje iznimno bitnoj tehnologiji koja će se koristiti u edukaciji. Program Generacije NOW i ove će se godine, ukoliko to epidemiološka situacija dopusti, održavati u prostorima odabranih ustanova diljem Hrvatske, a interaktivni materijali dodatno će pomoći polaznicima programa pri stjecanju znanja i izradi vlastitih projekata. Kako se čitav edukacijski program nalazi online, bit će dostupan i svim ostalim ustanovama, ali i pojedincima, zainteresiranima za usavršavanje STEM znanja i vještina.

Povodom otvorenja petog donacijskog natječaja Generacija NOW, Paolo Zenzerović, voditelj poslovanja IRIM-a, pojašnjava: „I ove godine Institut za razvoj i inovativnost mladih nastavlja uspješnu dugogodišnju suradnju s Hrvatskim Telekomom kroz uključivanje 50 novih institucija i podršku prethodno uključenim ustanovama u projekte Internet of Things. Kroz ovaj projekt educiramo mentore u osnovnim i srednjim školama te udrugama za korištenje Arduina - najpoznatije svjetske platforme za realiziranje uradi sam projekata u području elektronike, automatike, robotike te inženjerstva općenito. Učenici zajedno s mentorima stvaraju vlastite projekte i pritom razvijaju kompetencije u području STEM-a te druge digitalne vještine potrebne za rad i život u današnjem digitalnom svijetu.“

 

Za ocjenjivanje svih projektnih radova ove će godine biti zaduženo stručno Povjerenstvo u sljedećem sastavu:

-          Igor Vukasović, direktor Odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu i predsjednik Povjerenstva

-          Paolo Zenzerović, voditelj poslovanja u Institutu za razvoj i inovativnost mladih

-          Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije u Hrvatskom Telekomu

-          Ana Džepina, viša stručna savjetnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja

-          Gordan Gledec, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva

-          Vuk Vuković, izvršni direktor u Oraclum Intelligence Systems

-          Lidija Kralj, predstavnica udruge Suradnici u učenju

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare