To je to što me zanima!

I Microsoft je dobio digitalnu pomoćnicu, zove se Cortana

Uz predstavljanje Windows Phone 8.1 nadogradnje, Microsoft je na Build Developer konferenciji otkrio i nove Lumije, među kojima je sjajno dizajnirana 930 (Icon)
Vidi originalni članak

Nokia je u srijedu na Microsoft Build Developer konferenciji predstavila tri nova Lumia telefona s Windows Phone 8.1 operacijskim sustavom , koji će uskoro biti dostupan kao nadogradnja i za postojeće Lumije s Windowsima 8.

Liniju novih telefona predvodi Lumia 930 , koja je u SAD-u predstavljena pod imenom Icon, a od ostatka kolekcije razlikuje se dizajnom koji djeluje skuplje.

Tu su i Lumia 630 i 635 koje bi Windowse 8.1 trebale donijeti po nešto nižoj cijeni, a model 630 prva je Lumia koja će biti dostupna i u Dual SIM verziji i namijenjena je tržištima u razvoju. Model 635 razlikuje se po tome jer donosi podršku za 4G brzinu.

Microsoftova Siri zove se Cortana

Windows Phone 8.1 za ostale stiže ovog ljeta pod imenom Lumia Cyan, a donosi još bogatije aktivne pločice, napokon i centar za obavijesti (Action Center) te brži način tipkanja (Word Flow). Jedna od većih zanimljivosti je Cortana, osobni asistent koji će u početku biti od pomoći samo za američke korisnike. Uz klasične radnje poput pozivanja i slanja poruka, druge aplikacije moći će obavljati neke radnje uz njenu pomoć (poput poziva određenog kontakta u Skypeu), ali mogućnosti su i da prati neke vaše interese. Microsoft navodi i poboljšanje performansi kamera na telefonima te naprednije aplikacije Creative Studio i Storyteller. Microsoft je poboljšao prikaz i preporuke aplikacija u Trgovini, a doradili su i kalendar.

Smanjena i zgodnija Lumia 1520

Lumia 930 fantastično je dizajnirani telefon, koji dolazi s PureView kamerom od 20 megapiksela sa Zeiss optikom te kvalitetnijim snimanjem zvuka i slike. Ekran je Full HD rezolucije kao i na Lumiji 1520, ali ovdje je smanjen na 5 inča te je dobio još veću gustoću prikaza, a i dalje ima Nokijin ClearBlack prikaz za bolje korištenje na suncu. Pogoni je četverojezgreni Snapdragon procesor na 2,2 GHz, uz 2 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Kapacitet baterije je 2420 mAh, a Nokia u svojoj objavi kako je se može očekivati na tržištu tijekom ljeta.

Povoljnije opcije

Lumije 630 i 635 također pokreće Snapdragon procesor s četiri jezgre (Snapdragon 400 na 1,2 GHz), a dolaze s ekranom dijagonale 4,5 inča i promjenjivim maskama. Rezolucija IPS ekrana smanjena je na 854x480 piksela, a štiti ga Gorilla Glass 3. Dolazi s 512 MB RAM-a te s 8 GB interne memorije. Njezina kamera snima fotografije od 5 megapiksela i 720p video. Kapacitet baterije joj je 1830 mAh. Lumia 630 koja će imati i Dual SIM verziju stiže tijekom proljeća, dok će 4G verzija (635) biti dostupna na ljeto.

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku

Idi na 24sata

Komentari 17

  • EmanuelHarambaša_1 05.04.2014.

    Promjenite svoje financijsko stanje već danas! http://www.o-h-w.info/

  • CptNemo 04.04.2014.

    A jel znate da su prodali sva prava iz Halo serijala Sony-ju?

  • 03.04.2014.

    Pa mogli su biti orginalniji a ne uzet ime ženskog lika iz HALO igre.

Komentiraj...
Vidi sve komentare