To je to što me zanima!

ICARUS Hrvatska poziva na suradnju na projektu AToM

Projekt Arhivi i tragovi migracija istražuju transnacionalne kontekste migracija i dijaspore kroz arhivsku i arhivističku perspektivu
Vidi originalni članak

ICARUS Hrvatska pozvao je zainteresirane na suradnju na projektu AToM, kojim se želi istražiti uloga arhiva kao mjesta komunikacije između zajednica, kultura i država kroz različita vremenska razdoblja.

BESPLATNI OBROCI ZA SVE Projekt besplatnih obroka provodi se u svim osnovnim školama u Osijeku, njih 21

Projekt Arhivi i tragovi migracija istražuju transnacionalne kontekste migracija i dijaspore kroz arhivsku i arhivističku perspektivu.

Posebno istražuje ulogu arhivista i drugih baštinskih stručnjaka koji se susreću s različitim oblicima gradiva te pitanjima disperzije arhivskog gradiva, fragmentarnosti, transnacionalnosti baštine i zajednica, razumijevanja potreba imigracijskih i dijasporskih zajednica, problematikom identiteta i afekta te izazovima kako pristupiti postojećim manjkavostima u sačuvanom gradivu, rekli su u priopćenju u petak.

FALE I RADNICI, PROSTOR... Započeo je projekt besplatnih obroka u hrvatskim školama, u Rijeci i Splitu nedostaje kuhinja

Glavni partner je ICARUS Hrvatska, a partneri su Španjolski državni arhiv pri Ministarstvu kulture i sporta, Nacionalni arhiv Mađarske i Zaklada De Domijnen iz Nizozemske.

Projekt AToM financira Kreativna Europa Europske unije te sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a traje od srpnja 2022. do srpnja 2025. godine.

ODLAZI U POVIJEST? Tomašević nagovijestio mogući kraj Snježne kraljice?! 'Pričat ćemo o održivosti tog projekta'

Projektne aktivnosti obuhvaćaju izradu Priručnika za arhiviste i baštinske stručnjake na temu kulturnih ustanova u kontekstu migracija, radionice za arhiviste (Madrid, Budimpešta, Limbourg i Zagreb od travnja do rujna 2023.), organizaciju virtualnih i fizičkih izložbi, prikupljanje usmenih povijesti te završnu međunarodnu konferenciju u Budimpešti 2025. na kojoj će se predstaviti rezultati projekta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare