To je to što me zanima!

'Iduće godine imat ćemo lijek protiv raka, vrlo je učinkovit...'

Mediji lijek nazivaju i "antibiotikom protiv raka" jer je navodno učinkovit od prvoga dana i ima nikakve ili minimalne nuspojave. Kombinacija je peptida i toksina čija je zadaća ciljano ubijati stanice raka
Vidi originalni članak

- Do iduće godine imat ćemo lijek protiv raka - ovu optimističnu rečenicu izgovorio je tim znanstvenika izraelske kompanije AEBI pod vodstvom dr. Dana Aridora. Oni su, kako tvrde, razvili specifičan toksin koji ubija stanice raka.

Mediji ga nazivaju i "antibiotikom protiv raka" jer je navodno učinkovit od prvoga dana i ima nikakve ili minimalne nuspojave.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Terapija bi trajala svega nekoliko tjedana, kaže Aridor. 

Lijek je kombinacija peptida i toksina čija je zadaća ciljano ubijati stanice raka. Naziv mu je MuTaTo. 

Jerusalem Post objašnjava da se lijek temelji na bakteriofagima. Znanstvenici uvode protein s kodiranom DNK u bakteriofag, virus koji potom zarazi bakteriju. To omogućava na zloćudne stanice.

Direktor kompanije AEBI Ilan Morad kaže da će lijek višestruko i ciljano napadati stanice raka. Lijek se ponaša kao "hobotnica" koja može doći na mjesta na koji drug lijekovi ne mogu:

 - Peptidni dijelovi MuTaToa su vrlo mali. Ova vrsta liječenja mogla bi značajno smanjiti pojavu mučnine koju izaziva većina postojeće terapije za liječenje raka, kaže Morad.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • 11.02.2019.

    sve je to krasno , sjajno i bajno... tko će imati pravo na njega?

  • Timpan 05.02.2019.

    Ništa se ne pojavljuje češće od lijeka protiv raka i datuma smaka svijeta.

  • peteh 02.02.2019.

    da se svakodnevno bave preventivom koliko se bave traženjem lijeka nitko ne bi imao rak

Komentiraj...
Vidi sve komentare